Miért tűnt el a reflektorfényből? Így él ma A mentalista szívtipró sztárja, Simon Baker – fotók

Simon Baker óriási népszerűségnek örvendett, köszönhetően A mentalista című sorozatban nyújtott alakításának. A széria forgatása 2015-ben fejeződött be, azóta pedig alig hallani a színészről. Vajon mi történt vele?

A szívébe zárta a közönség

A művészetek iránti fogékonyság szó szerint Simon Baker vérében van: az 1969-ben született, ausztrál származású színész édesanyja angoltanárként, édesapja pedig művészként kereste a kenyerét. Gyermekkora azonban nem volt felhőtlen: mindössze két esztendős volt, amikor elváltak a szülei. Nem sokkal később az édesanyja az új férjével és két gyerekével Új-Dél-Walesbe költözött, a mostohaapa pedig egy fiút hozott a házasságba – Simon nem jött ki a mostohával, vér szerinti édesapját pedig csak 18 évesen látta ismét. Színészi tehetségét a középiskolában fedezte fel, ennek ellenére a tanulmányai befejezése után Sydneybe ment egészségügyi főiskolára, ám hamarosan felfedezte a filmipar. Először egy jégkrémreklámban szerepelt, később pedig egyre jobb lehetőségek találták meg. További részletek a galériában!

Eleinte nem csak filmes munkákat vállalt: dolgozott betonkeverőgép mellett segédmunkásként, kertészként, mosogatóként, sőt még kocsmában is pénzt keresett. Első filmbeli szerepét 1988-ban a Shades of Love: Midnight Magic című tévéfilmben kapta James Wilder és Jennifer Dale oldalán, ezt követően olyan produkciókban volt látható, mint A Country Practice, az E Street és az Otthonunk, 1996-ban pedig pár epizód erejéig ő alakította Tom Summers karakterét a Szívtipró gimi című sorozatban.
Kattints a további képekért!

Noah Wyle, a Vészhelyzet kölyökarcú Carter dokija felett is eljárt az idő, talán csak a mosolya a régi. Te felismernéd benne az egykor sármos karaktert?

Leadfotó: Sonja Flemming/CBS via Getty Images

Oldalak