"A pohár mindig félig tele" - Megosztotta Siklósi Örs utolsó üzenetét az AWS

A szívszorító üzenetet a zenekar tolmácsolta a tragikusan fiatalon elhunyt zenész nevében.

Mindvégig hitt a gyógyulásában

Több mint egy hónappal ezelőtt, 2021. február 5-én jelentették be, hogy 29 éves korában elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere. A fiatal zenészről a szerettei tudták, hogy leukémiával küzd, de a rajongókkal is közölték már korábban, hogy súlyos betegség miatt egyelőre nem tud színpadra állni. 2020 júliusában bejelentette ideiglenes visszavonulását, hogy teljes mértékben a gyógyulására tudjon koncentrálni. Tavaly novemberben biztató hírek érkeztek, Örs a zenekara Facebook-oldalán tudatta a rajongókkal, hogy már jobban érzi magát, nemsokára elmeséli, mi történt vele. Közel négy hónappal az örömteli bejelentés után váratlanul tragikus hírek érkeztek róla.

Gyászol az ország

Örs halála felfoghatatlan veszteség, hiszen egy rendkívül tehetséges zenész és egy fiatal, felnőtt élete elején járó férfit veszített el a világ. A magyar zenei élet tagjai egy emberként gyászolják az AWS énekesét, nem különben a zenekari tagok, akik öt hét után most szólaltak meg először az együttes Facebook-oldalán. Úgy érezték, most már képesek arra, hogy közöljék a szívbemarkoló sorokat, amelyet néhány hónappal ezelőtt még Örs szeretett volna megosztani az érte aggódó rajongókkal.

"Az egész kezelés során egy hasonlat volt előttem, ami vitt előre: kétféleképpen lehet megmászni egy hegyet. Szenvedhetsz, hogy milyen fárasztó, fáj mindened, és amúgy is minek, vagy pedig bevállalod, hátadra veszed a zsákodat, és teljesíteni akarod a lehető legjobban. Voltam sokszor nagyon lent, átestem pár életmentő műtéten, volt, hogy nem tudtam mozogni, de mindig az élet és az élni akarás vitt előre, akármennyire is rossz volt. Szeretném ezt az üzenetet közvetíteni, hogy az életnél nincs semmi fontosabb. Akármekkora a hegyed, mászd mosolyogva, örülj annak, hogy élhetsz, és ne félig üresnek, hanem félig telinek lásd a pohárban a vizet" - idézi Siklósi Örs sorait zenekara.

Az együttes tagjai már 15 éve dolgoztak közösen, 15 éves koruk óta. A rajongóknak azt is elmondták, hogy amint elég erőt érzenek magunkban, kiadják Örs szólólemezét. Szeptemberben pedig szeretnének rendezni egy hivatalos emlékkoncertet, ahol olyan előadók kíséretében adnak majd elő AWS- és Örs-dalokat, akik inspirálták őt és a zenekart, valamint olyanokkal, akiket inspirált Örs és a zenekar.

Leadfotó: facebook.com/awszenekar

Oldalak