Könnyek között, szavak nélkül – Így búcsúztak a magyar zenészek a tragikusan fiatalon elhunyt Siklósi Örstől

Az AWS frontemberének halála az egész országot megrázta.

Felfoghatatlan veszteség

Mint arról a Femcafe.hu is beszámolt, pénteken 29 éves korában váratlan hirtelenséggel elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere. Az énekes leukémiában szenvedett, szervezete hosszú küzdelem után feladta a harcot. Tavaly nyáron diagnosztizálták nála a betegséget, ekkor be is jelentette, hogy egy időre visszavonul. Örs mindvégig hitt a gyógyulásban, készült a visszatérésre, az elmúlt heteket azonban már kórházban töltötte. Halálhírét a zenekara Facebookon jelentette be.

Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk.

Januárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek.

Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is.

Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt.

Öleljük a családot, a barátokat és mindenkit, akinek akárcsak a dalain keresztül, de volt szerencséje megismerni Örsöt.

Búcsúzunk tőled, barátunk, szerelmünk, testvérünk, fiunk, példaképünk, Örs, Te Csoda!” – írta a zenekar a Facebook-oldalán szombaton.

A zenésztársak is elbúcsúztak. Lapozz a következő oldalra!

Oldalak