Shirley Temple - A gyereksztár, akiről azt pletykálták, hogy egy 30 éves törpenövésű nő

A kis tehetség elképesztő gyülőletáradattal találta magát szemben, de nem adta fel a vágyát, hogy hollywoodi színésznő legyen.

Apró, de mégis hatalmas tehetségű gyereksztár

Shirley Temple amerikai színésznő, énekes és táncos hamar a világot jelentő deszkákon bontogathatta szárnyait. Hároméves korában beiratták egy tánciskolába, ott fedezték fel különleges adottságait. 1932-ben, alig négyévesen indult el a gyermekszínészi karrierje, majd rövid időn belül korának legnépszerűbb szinészei közé tartozott. A színészkedés ráadásul jól jövedelmezett: 1935 és 1938 között ő volt Hollywood pénzügyileg legsikeresebb sztárja.

Tündéri mosolyával, gödröcskéivel, szőke fürtjeivel, természetes modorával elvarázsolta a közönséget. Tehetséges szteptáncos is volt, több filmdala népszerű sláger lett. Shirley népszerűsége sikerének csúcsán rendkívül nagy volt: babák, ruhák és más hasonló ajándéktárgyak is megjelentek az ő nevével. Az angol nyelvterületen ebben az időben keresztneve is népszerű lánynév lett. Számtalan díjat is nyert munkásságáért. Még az amerikai elnök is teljesen a kislány hatása alá került: "Amíg Shirley Temple velünk van, minden rendben lesz!" - állította Roosevelt.

A sikert pedig sokan irigyelték tőle, ezért egyre vadabb és vadabb pletykák kaptak szárnyra róla, amelyeknek valóságtartalma a nullához konvergált.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak