Sztárok

Súlyos lelki sebeket cipelt gyermekkorából Psota Irén: iszonyú, mit élt át a szülői házban kislányként a legendás színésznő

Psota Irén felülmúlhatatlan tehetség volt, aki minden műfajban otthon érezte magát. Egy ország rajongott érte, az pedig csak még szerethetőbbé tette őt az emberek szemében, hogy kedvesen, közvetlenül és barátságosan bánt mindenkivel – annak ellenére, hogy magánéletét számos nehézség árnyékolta be.

A korszak dívája

Psota Irén a magyar színjátszás egyik legnagyobb hatású és legkiemelkedőbb alakja volt, aki mind a mai napig különleges helyet foglal el a közönség, a szakma, no meg egykori pályatársai szívében. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő istenadta tehetségével és sokoldalúságával felejthetetlen pillanatokat okozott a nézők számára mind a világot jelentő deszkákon, mind pedig a filmvásznon; minden alakítását összetetten, egyedi módon ábrázolta, s tette mindezt a csak rá jellemző utánozhatatlan gesztusaival és senkivel össze nem téveszthető orgánumával. Sikeres életútja mégis fájdalmakkal teli volt, ugyanis gyermekkorától kezdve súlyos lelki terheket cipelt, s bár magánéletéről csak ritkán beszélt, az átélt szörnyűségeit őszintén megosztotta a nagyérdeművel. Részletek a galériában!

Psota Irén 1929. március 28-án, Dávid Irénként látta meg a napvilágot szegény anyagi körülmények között élő család gyermekeként – édesapja autószerelőként és bérkocsitulajdonosként kereste a kenyerét, édesanyja pedig kora reggeltől késő estig dolgozott mosónőként.
Kattints a további képekért!

Csákányi Eszter példaképeként tekintett Psota Irénre, akinek néhány értéktárgyát a mai napig nagy becsben tartja.

Leadfotó: Fortepan / Szalay Zoltán

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Pár nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a 82 éves legendás színész ismét apa lesz, azonban nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, nem éppen felhőtlen apai boldogság övezi ezt az eseményt A...
Lifestyle
A csalók kreativitása végtelen, a banki adataink után most az e-mail fiókokon keresztül támadnak, méghozzá nem is akárhogyan.
Fashion&Beauty
Egyre népszerűbb a vegán bőr, de tudod pontosan, hogy miből is áll össze ez az anyag?