Közülük kerülnek ki a Petőfi Zenei Díjak idei nyertesei – Az is kiderült, ki kapja az életműdíjat

Immár hatodik alkalommal ismerik el hazánk népszerű könnyűzenei előadóit a Petőfi Zenei Díjakkal. A kétórás gálaműsor jövő hétvégén lesz látványos show-műsorral és a magyar könnyűzenei élet legjobbjaival.

Megvan az időpont

Az elismeréseket tizenegy kategóriában nyújtják át; illetve idén is életműdíjjal jutalmaznak egy arra érdemes magyar művészt. A díjátadót és a gálaműsort a koronavírus-járvány terjedése miatt idén is televíziós felvételről tekinthetik meg a nézők január 23-án a Duna Televízión – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kedden az MTI-vel.

A közmédia a könnyűzene kapcsán érintett rádiós és televíziós felületeivel összhangban a Petőfi Zenei Díjon keresztül is kommunikálja, hogy támogatja a magyar könnyűzene fejlődését, az innovatív, különleges, egyedi, produkciókat, a tömegkultúrában értéket képviselő alkotókat, fiatal tehetségeket és a zeneiparban dolgozókat. Hosszú távú célunk, hogy a Petőfi Zenei Díj állandó helyiértékkel bíró, de trend- és tendenciakövető elismerés maradjon mind a közönség, mind a szakma szemében” – idézte Béli Ádámot, a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV csatornaigazgatóját a kommüniké.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: petofilive.hu

Oldalak