Peller Mariann Végtelen kísértésbe esett - megjelent a műsorvezető első regénye

A népszerű műsorvezetőt első saját regénye kapcsán faggattuk.

“Annyi tanítást kaptam írás közben, hogy az fantasztikus"

A színésznő elmegy egy show műsorba, mert mozifilm-főszerepet kapott, amire már nagyon vágyott, ami országos ismertséget hozhat neki, mivel eddig csak színházban játszott. Showműsorbeli szereplésével pedig nem csak szakmai felemelkedése kezdődik el, de egy karmikus kapcsolat is. A főhősnő: Annabella, kiegyensúlyozott házasságban él tíz éve, van egy hatéves kisfia és hisz a hűségben, hisz abban, hogy ez egy életen át tarthat. Azt veszi észre, hogy ez a környezetében csak keveseknek sikerül, de egészen addig, amíg ő maga nem esik kísértésbe, meg van róla győződve, hogy az emberek önhibájukból rontják el az életüket. Azután kiderül, hogy egyáltalán nem csak az emberen és az egyéni akaraton múlik, mert vannak felsőbb erők. A szellemvilág misztikumáról és az új könyvről, magánéletről, hűségről és hűtlenségről is beszélgetünk az első kötetes Peller Mariannal.

Mennyiben önéletrajzi ihletésű a női főszereplőd története? Aki a nővéred lányának nevét viseli a történetben: Annabella és egy szerelmi háromszögbe keveredik.

Nem mondhatnám, talán annyiban igen, hogy a főszereplő lelki világa valójában az enyém, nem tudok másból írni, mint a saját érzelmi világomból. A történet során végigmegyünk azon, hogy mi a különbség egy karmikus találkozás és egy szabadon választott szerelmi kapcsolat között és mekkora dilemma az, hogy az ember mit választ és merre lép. A kérdés az, hogy mi az, ami egyáltalán motivál és mozgat. Annyi tanítást kaptam írás közben, hogy az fantasztikus. Kemény négy hónap volt, amíg ez a történet kifolyt belőlem. Átéltem én is, ami vele történik: ahogyan inga segítségével válaszokat keres, ahogy meditál, tarot kártyát vet, ahogy egyéb szellemi lényekkel felveszi a kapcsolatot és kommunikál velük. Szóval misztikus a sztori, de úgy, hogy ezek a módszerek a hétköznapokban abszolút tudnak működni valójában.

Számos spirituális módszerrel találkozik az olvasó a regényben: a transzcendens meditáció, az agykontroll és az SVT, azaz spirituális választerápia is előkerül. Még Müller Péter Jóskönyve is hasznos tanácsot nyújt Annabellának. Az átélésen felül, írónői valóságodban is éreztél segítséget?

Abszolút, nekem tényleg volt segítségem. Ingával a kezemben írtam meg ezt a regényt, a kérdéseimre folyamatosan jöttek a válaszok. Nekem megvolt a szellemi vezetőm, aki segített és megmutatta, hogy merre menjen a történet. Volt, hogy szólt, hogy ne abba az irányba, amerre épp tartok. Döbbenetes élmény volt, hogy visszaolvasva a szöveget, néha úgy éreztem, ezt nem én írtam, hanem vezetve voltam.

“Én egész életemben az igazit kerestem.”

A Végtelen történet az első regényed. Te írtál előtte?

Egy egy fórumnak írtam rövid cikkeket, szerettem, utána elkezdtem a Lélekközösség nevű saját oldalamat csinálni és ott is sokmindent én írtam. Az utazás a lelked körül című műsorom összes interjúját is publikáltuk anno írásban, szóval megvolt a gyakorlat.

De mégis, hogyan fogtál neki?

Előtte, májusban találkoztam a védikus asztrológusommal, Gyurkó Katival, akinek meséltem, hogy tele vagyok sztorikkal, zakatol az agyamban egy történet. Ő bíztatott arra, hogy írjam le, mert éppen olyan időszak volt, amiben ez asztrológiai szempontból is támogatást nyert. Gondoltam arra, hogy egyszer később még írni fogok, de kellett hozzá Kati támogatása, hogy azonnal nekifogjak. Így másnap leültem és megírtam a regény első fejezetét.

Mivel foglalkozik egy védikus asztrológus?

Ez az asztrológiának egy nagyon régi, ősi indiai válfaja, ami távol-keleti tudástárból táplálkozik.

Tudom, hogy a közönséged vevő a transzcendens világ titkaira, de nem tartottál attól, hogy túlságosan sziruposnak, ezoterikusnak vagy bolondnak fognak tartani?

Nem, az Utazás a lelked körül című műsor előtt még féltem, mit fognak szólni a témához, de már nem félek, mert ha hülyének is nézne valaki, az az ő világlátása, az az ő szubjektív világképe. Attól én még tudom magamról, hogy nem vagyok bolond, nekem így jó, én így szeretem élni az életem. Én szeretem az összefüggéseket keresni és megélni, hogy tényleg nincsenek véletlenek. Benne van a könyvben is: a véletlen az, amit te nem reméltél volna, de attól még az égiek tudják, hogy az meg fog történni veled. Mert meg kell valamit tapasztalnod ahhoz, hogy fejlődhess és a végén egy igazán csiszolt gyémánt lehess.

Hűséges típus

A főhősnődhöz hasonlóan, te éltél valaha szerelmi háromszögben?

Nem, ilyen nem volt. Ha volt is olyan az egyetemi éveim alatt, hogy éppen még benne voltam egy kapcsolatban, miközben bekacsintott egy másik, akkor én tudtam, hogy az előző kapcsolatnak már vége. Mert nem ő az igazi. Én egész életemben az igazit kerestem. Ezért fontos nekem ez a téma, mert én is hiszek a hűségben.

A magánéletedben, a férjeddel, Juni György szerkesztő-kommunikciós menedzserrel hogyan sikerül megtartani a harmóniát? Mennyire kell munkát tenni egy kapcsolatba?

Ha őt kérdeznéd, biztosan azt mondaná, ez nem meló, mi egyszerűen így létezünk, de ha engem kérdezel, mégis az. Általában a nők viszik ezt a szerepet, ha van erejük rá, márpedig van. Valahogy fent kell tartani a másik érdeklődését. Én még mindig nagyon mélyeket tudok beszélgetni a férjemmel, így újra és újra rájövök, miért szerettem belé.

Épp tegnap adtunk hírt arról, hogy Szabados Ágnes, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője könyvkiadót alapított, első saját kiadású kötete pedig nem más, mint a Végtelen kísértés. Előtte ő sem adott még ki könyvet és te sem írtál regényt. Egy cégen belül dolgoztok, de a könyv szempontjából hogyan találkoztatok?

Ági csinált velem könyvajánló interjút a podcastjéhez, ami után mondtam neki, hogy az az érzésem, nekünk még lesz dolgunk egymással. Az interjúból is kiderült, hogy értjük és érezzük egymást. Azután a szülinapomon, július 30-án, a nyár közepén írt rám Ági a semmiből, azzal, hogy “Mariann, nem gondolkodtál még könyvíráson esetleg? Mert őszintén szólva én látok magam előtt egy ilyen kiadványt a te spirituális gondolataiddal” Akkor a családi vacsoráról kiszaladtam és felhívtam Ágit telefonon, hogy elmondjam épp a két harmadánál tartok egy spirituális regénynek. Később is nagyon jól működtünk együtt, a borítótervnél is azonnal egyetértettünk. Hogy egy nő szerepeljen rajta, de ne látsszon a feje, a fektetett nyolcas, végtelen jel szerepeljen rajta, mert különös jelentősége van a történetben.

Írod már a következőt?

Képzeld, még nem fejeztem be az első kötetet, amikor már jöttek az ötletek, hogy hogyan fog folytatódni a Végtelen kísértés. Remélem, hogy szeretni fogják az olvasók az első regényemet és akkor jöhet a folytatás.

Vajon vakmerőség vagy jó üzletpolitika, ha valaki ma könyvesboltot nyit? Hogyan fér össze ennyi elfoglaltság a magánélettel? Szabados Áginak volt bátorsága az álmai után menni.

Leadfotó és fotók: Peleskey Bence

Oldalak