Paul McCartney minden elmondott: így zajlott az utolsó beszélgetése John Lennonnal

Paul McCartney és John Lennon mindig is nagyon közel álltak egymáshoz. A világhírű zenész a közelmúltban felidézte, hogyan zajlott köztük az utolsó beszélgetés a legenda halála előtt.

Vajon mi volt a téma?

John Lennon a 20. század egyik legnagyobb hatású énekese, zeneszerzője, és mindemellett a Beatles frontembere volt: a világhírű együttes komoly hatást gyakorolt a beat- és a rockzene fejlődésére, ráadásul dalaik számos politikai üzenetet is hordoztak. A rocktörténet egyik legsikeresebb formációja már több mint 50 éve feloszlott, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison és Ringo Starr pedig a saját útján indult tovább, ám a Beatles hagyatéka mind a mai napig elképesztően fontos részét képezi a kultúrának. A zenészóriás 1980. december 8-án távozott az élők sorából tragikus körülmények között: egy fanatikus rajongója, David Chapman a híres manhattani Dakota-ház előtt várta, a végzetes pillanatban pedig öt lövést adott le rá. Bár az együttes felbomlása után a tagok kapcsolata nem igazán volt már felhőtlen, egymásnak sosem fordítottak teljesen hátat – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Paul McCartney és John Lennon a gyilkosság előtt beszélgetést folytattak egymással, nemrég pedig az is kiderült, pontos mi volt köztük a téma. A részletekért olvass tovább a galériában!

Paul McCartney korábban elismerte, a Beatles szétesése beárnyékolta négyük kapcsolatát. A zenész próbált erre minél kevesebb figyelmet fordítani, olykor azonban Lennon nagyon fel tudta bosszantani. „Ilyenkor csak annyit mondtam, mekkora marha vagy” – emlékezett vissza a Daily Mailnek.
Kattints a további képekért!

Sokkal érdekesebb története van a legendás zenekar egyik nagy slágerének, mint azt bárki is gondolta volna.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak