Pál Dénes kislányáról mesélt: "Az új dalomat Panninak ajánlottam"

Az énekes megható őszinteséggel vallott arról, hogy másfél éves kislánya miként inspirálja őt a zenében és milyen útravalót szeretne átadni neki.

A színpadon sármőr, otthon büszke családapa

Pál Dénest és összetéveszthetetlen orgánumát a 2012-es The Voice – Magyarország hangja tehetségkutatóban ismerte és szerette meg az ország. A hamarosan 29. születésnapját ünneplő énekes ráadásul hat évvel ezelőtt színészi tehetségét is bebizonyította a Sztárban sztár színpadán, ahol elsöprő győzelmet aratott. 2018 júliusában pedig újabb sikert tudhatott magáénak, igaz a csoda ekkor a színpadon kívül történt: édesapa vált belőle. Párjával és kislányukkal, Panna Rózával azóta a legnagyobb boldogságban élnek, ami időről időre témát ad ahhoz, hogy új slágerek szülessenek. A páratlan hangú énekes legújabb dala a napokban debütált, és hamarosan A Dal 2020 című műsorban is megmutatja majd a közönségnek.

Dénes korábban már két alkalommal is elindult A Dal című műsorban, azonban a nemzetközi kijutás nem sikerült neki. Idén a szervezők döntésének értelmében a győztest nem nominálják a külföldi versenyre, az énekest ez még sem tartotta vissza abban, hogy jelentkezzen dalával a show-ba. A "Készen Állsz" című szerzeményről és kislányáról bővebben is mesélt a Femcafe.hu riporterének.

Idén már hét éve lesz, hogy a Voice győztese lettél, Magyarország hangjaként pedig rögtön indítottak is a versenytársaddal, Agárdi Szilvivel A Dalban. Mennyire volt sokkoló számodra, hogy egyik show-ból a másikba csöppentél a civil létből?

Borzasztóan eseménydús volt a 2013-as év. Egy héttel azután, hogy megnyertem a Voice-t, már jött is A Dal. Iszonyatosan nagy rohanás volt. Nem tudtam átszellemülni és felfogni, mi történik pontosan, csak sodródtam a történésekkel. Egy több hetes őrület után kezdődött a következő felfokozott időszak, de ennek ellenére is egy nagyon jó tapasztalásként él bennem. Nyilvánvaló lett számunkra, hogy egy ilyen versenyre milyen sokat kell készülni, mennyire fontosak az apró részletek, egy-egy produkción egy egész stáb dolgozott. Örültünk, hogy a tapasztalatlanságunk ellenére is beválogattak bennünket. Fogalmunk sem volt arról, mit vállaltunk, csak szerettünk volna átadni a közönségnek egy jó dalt. A kissé kaotikus körülmény mellett sem bánta meg egyikünk sem ezt a szereplést.

A következő évben már saját dallal, szólóban indultál. Miért érezted fontosnak, hogy újra megpróbáld?

Az egész más volt. Úgy éreztem, hogy egy év alatt kellő rutint szereztem ahhoz, hogy magabiztosabb és profibb produkciót vigyek a színpadra. Szerintem a Brave New World című dalom előadás módja mérföldekkel összeszedettebb volt, ennek ellenére nem sikerült kijutni vele a nemzetközi versenyre. Akkor ez nem esett jól, kudarcként éltem meg. Emlékszem, hogy nagyon sokat készültem és a visszajelzések is azt mutatták, hogy komoly esélyem lehet a kijutásra. Ha nem a saját oldalamról, hanem szakmai oldalról nézem, akkor viszont egyáltalán nem bánom, hogy Kállay-Saunders András képviselte 2014-ben Magyarországot az Eurovízión, mert szerintem a Running című dala óriási sláger, a mai napig az egyik legjobb szerzeményének tartom.

Idén te is bemutatkozol majd az új daloddal A Dalban. Mit érdemes tudni erről a szerzeményről?

Már tavaly dolgoztunk rajta, de nem akartuk belepasszírozni 2019 utolsó negyed évébe, ezért inkább vártunk a megjelenéssel. Egyfajta meglepetésként A Dal 2020-ban szeretnénk bemutatni. Már a videóklip is elkészült hozzá. Én nagyon hiszek benne, ez egy erős dal, amit magaménak érzek. Szerintem ebben a versenyben abszolút megállja majd a helyét.

A dalod producere és szövegírója Molnár Tamás. Mennyire vetted ki a részed a dalkészítés munkálataiban? Fontos számodra, hogy benne legyél ebben a folyamatban?

Abszolút fontos, hiszen csak akkor tudom hitelesen előadni, ha valóban a sajátomnak érzem a dalt. Korábban már dolgoztam együtt Tomival és mindig több találkozás és hosszas beszélgetések nyomán születtek meg a dalok. A legelső dalomat is ő írta, valamint a Nem vagy egyedül című dalban is közreműködött, mint szövegíró. Napokon át beszéltünk most is, hogy kikristályosodjon, hogy mit szeretnék hallani a dallamok és a szöveg kapcsán. Nagyon jól ráérzett a stílusomra, így gördülékeny volt a munka. Maga a téma ezúttal adott volt, szerettem volna, ha születik egy olyan dal, ami egyfajta útravalóul szolgál a kislányomnak, Panninak. Valójában ő ihlette ezt a szöveget.

Milyen terveid vannak a szép, kerek 2020-as évre?

Remélhetőleg az utolsó adásban is ott leszünk még A Dal 2020-ban, ebben nagyon bízok. Nem szeretném, ha nagyobb szünet lenne a műsor után. Már dolgozunk a következő dalon, 70%-os készültségben vagyunk. Több saját dallal fogunk kijönni az idén, amelyekhez klipet is forgatunk majd. Folyamatosan járjuk az országot az önálló estemmel, a Járom az utammal, ami nekem is egy fantasztikus időutazás, hiszen régi slágereket énekelhetek, amelyek a szüleim, nagyszüleim korosztályának a kedvence.

Lemezre számíthatnak-e a rajongók? Mennyire hiszel még abban, hogy érdemes kiadni egy albumot?

A rajongók a mai napig jönnek oda hozzám a koncertek után, hogy dedikáljam a korábbi lemezeimet, ami fantasztikus érzés. Számukra ez fontos, hiszen egy kézzel fogható lenyomata a munkásságomnak. Nagyon imponáló, hogy ilyen közönségem van. Ha pusztán üzleti szempontból nézem, akkor nem kifizetődő ma az albumkiadás, mert sokkal több idő, energia és pénzbefektetéssel jár, mint amit visszahoz. Kétségtelen azonban, hogy ez ma már presztízsértékű egy előadónál, egy szép gesztus a közönség felé. Hogy az új dalokból lesz-e album, az még a jövő zenéje, de több új szerzemény fog napvilágot látni az elkövetkezendő hónapokban, ezt megígérhetem.

A Junior Prima díjjal kitüntetett színésznő életéről darab született, amelyben sosem tapasztalt őszinteséggel mutatja meg a személyisége legrejtettebb darabjait is, a fogantatásától az énkeresésén át az újrakezdésig.

Leadfotó: instagram.com/paldenes

Oldalak

Szólj hozzá Te is!