Pachmann Péter eredetileg nem tévésnek készült - Elárulta, miben látta jövőjét

Távolabbi elképzelése nem is lehetett volna.

Nem tévésként képzelte el magát

Pachmann Péter már 23 éve erősíti a TV2 csapatát, azonban tinédzserkorában még egyáltalán nem gondolta volna, hogy egy napon látható lesz majd a képernyőn az ország egyik legnagyobb kereskedelmi adóján. A Mokka műsorvezetője minderről egy ismert emberekből álló All Stars válogatott és az egyik bajnokesélyes magyar frizbicsapat barátságos mérkőzésén mesélt a Femcafe.hu riporterének.

"Csepelen nőttem fel, ahol nagyon erős volt helyi szinten a kosárlabda. Én már kamaszkoromban is 195 centiméter magas voltam, ráadásul egy 30 kilóval könnyebb, így elkezdtem űzni ezt a sportot. 12 évig versenyszerűen csináltam, jól ment, fürge voltam és szerettem. Középiskola után két lehetőségem volt, az egyik, hogy elmegyek továbbtanulni, a másik, hogy kosárlabdázok. A kettő együtt nekem valahogy nem ment. Mivel akkoriban a kosárlabda Magyarországon nem volt olyan szinten, hogy akár olimpiákon, akár nemzetközi versenyeken nagy sikert tudjon befutni, ezért a szüleim javaslatára is inkább a tanulás mellett döntöttem. Nem tudtam volna heti 5-6 edzést bevállalni, a hétvégén pedig a mérkőzéseket az iskola mellett. Nem bánom, hogy így döntöttem. Az viszont biztos, hogy ha annak idején olyan sikeres a magyar kosárlabda, mint a vízilabda, akkor feltehetően azt választom" - idézte vissza emlékeit pályaválasztásáról Pachmann Péter.

Gyerekei rendszeresen sportolnak

A tévés hobbi szinten csak ritkán ragad labdát, a munka és a gyerekek nevelése mellett nem igazán jutott ideje a sportra. Azt mondja, hogy ez meg is látszik, mivel már egyáltalán nem olyan jó az állóképessége, mint régen, éppen ezért is vállalta el a felkérést, hogy egy frizbimeccsen újra átélhesse a közösségi sport élményét. Ezt a mentalitást szeretné átadni a gyermekeinek is, akik gyerekkoruk óta rendszeresen mozognak.

"A lányom balettozik és újabban síel, a fiam pedig régen intenzíven úszott, de most megszólította a gitár és a rockzene, úgyhogy egyre ritkábban megy edzésre. Arra mindig odafigyeltünk, hogy az óvodai és iskolai sport mellett mindig legyen egy különóra is, ahol mozognak. Saját magammal már nem voltam ennyire következetes. Hetente kétszer futok a Kis-Duna partján, gyönyörű panorámával és futóúttal, de úgy tűnik, hogy ez ahhoz nem elég, hogy például egy ilyen frizbi meccsen ne lógjon a nyelvem. Nagyon tetszik nekem ez a sport, mert fair play van, koedukált és nincs játékvezető, ezért elképzelhető, hogy most már nem csak a kutyával meg a Balatonban fogjuk játszani" - tette hozzá a műsorvezető.

Az énekesnő csak ritkán nyilatkozik családjáról, de ezúttal kivételt tett.

Leadfotó: TV2
Fotók: Knap Zoltán

Oldalak

Szólj hozzá Te is!