Öngyilkos férj, angyaliskola, színesbőrű sámán - a norvég hercegnő 50 éves lett

Idén tölti 50. születésnapját Márta Lujza, a norvégok renitens hercegnője, aki egy sámán oldalán találta meg a boldogságot. Ilyen hihetetlen sztorit csak a filmekben látunk!

Trón helyett egy író szerelme

Az oslói születésű Márta Lujza V. Harald norvég király és Szonja királyné gyermekeként jött világra. Hiába ő a legidősebb gyermek a családban, feltehetőleg sosem lesz belőle uralkodó, ugyanis születésekor a törvény így szólt: a trónt csak férfi foglalhatja el. És hiába történt 1990-ben egy alkotmánymódosítás, ez visszamenőleg már nem érvényes. Így jelenleg Márta Lujza csak 4. az öröklési rendben. Megelőzi őt öccse, Hakoon herceg és annak két fiúgyermeke. Nem csoda hát, ha a hercegnő úgy döntött, inkább polgári életet szeretne élni.

A kultúra mindig is vonzotta, és fontosnak érezte a hagyományos norvég mesék széleskörű terjesztését. Így először könyveket és hangoskönyveket írt, majd részt vett gyermekeknek szóló tévéműsorok készítésében. Ezt követően 2002-ben hozzáment Ari Behn íróhoz, és született három lányuk: Maud Angelica, Leah Isadora és Emma Tallulah. Majd ezoterikus magániskolát nyitott, amelyet Angyaliskolának hívtak és nem kis felháborodást váltott ki a norvégokból. Azzal vádolták, hogy csupán pénzszerzésre használja királyi származását, ezért követelték, hogy mondjon le rangjáról. Ezzel annyit értek el csupán, hogy Márta Lujza csak a „királyi fenség” megszólításról mondott le.

A házasság nem volt felhőtlen, 2016-tól külön éltek férjével. Azt ezt követő válási procedúrát a férj már nem bírta, így 2019-ben öngyilkos lett. Halálhíre minden norvég alattvalót megrázott.

fotó: profimedia - reddot

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2