Okos topmodellek

A híres modelleket elsősorban nem az eszükért szeretik. Szépek, karcsúak, hosszú lábaik vannak, és szinte minden ruha remekül áll rajtuk. Ezek jutnak általában az eszébe valakinek, ha a kifutón végig lejtő nőkre gondol. Gyakran hajlamosak is vagyunk az előítéletekre velük kapcsolatban, pedig nem is egy akad köztük, aki a modellkedés előtt komoly tanulmányokat folytatott.

Christy Turlington-t például mindig is érdekelték a keleti vallások és a jóga. Be is iratkozott az egyetemre New Yorkban, ahol 1999-ben megszerezte a BA diplomáját összehasonlító vallástörténetből és keleti filozófiából. 2009-ben a mesterképzést is elkezdte a Columbia egyetemen.

Vanessa Williams Syracuse egyetemén kezdte meg a tanulmányait dráma szakon. A frissen Miss Amerikának koronázott Vanessa azonban félbehagyta a tanulmányait, és a szórakoztatóiparban való karrierjének kiépítésébe fektette az energiát.

Huszonöt évvel később az egyetem mégis megajándékozta a diplomájával arra hivatkozva, hogy a hiányzó krediteket bőven megszerezte az élettapasztalatain keresztül.

Cindy Crawford sem jutott el soha addig, hogy átvehesse a diplomáját. Iskolai végzettsége mégis azt bizonyítja, hogy több mint egy csinos arc. A gimnáziumban évfolyam első lett, majd rövid ideig ösztöndíjjal a Northwest egyetemen vegyészmérnöknek tanult.

Az indiai színésznő,és egykori modell, Aishwarya Rai soha nem tervezte, hogy modell legyen. Valójában építészmérnök szeretett volna lenni, és be is fejezte a tanulmányait. Érdekes, hogy pont egyetemi professzora volt az, aki szépséges tanítványáról küldött pár fotót néhány magazinnak. Ezzel a húzással pedig beindította a lány karrierjét.

Tyra Banks alig néhány hónappal azelőtt csöppent bele a divatvilágba, hogy kezdenie kellett volna az egyetemet. A modellkarriert és Párizst választotta az iskola és Los Angeles helyett, de mint elmondta, ez volt élete egyik legnehezebb döntése. Ennek ellenére nem tett le a továbbtanulásról. Visszaül az iskolapadba, ráadásul nem is akárhova, hanem a Harvard üzleti iskolájába.

 

A videó egy rövid részlet Az utolsó légió című Aishwarya Rai- Colin Firth filmből

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!