Natalie Portman a végsőkig küzdött az Oscar-díjért – 40 éves Hollywood legfényesebb csillaga

A színpadra született: négy éves korától kezdve táncolt, majd gyerekszínészként tett szert hírnévre világszerte. Karrierje még mindig töretlen, ráadásul ő Hollywood egyik legszebb és legokosabb színésznője.

Natalie Portman 40 éves

1981. június 9-én született Natalie Portman, a világ egyik legszebbnek és legokosabbnak tartott nője. Bájos arcát elnézve nehéz elhinni, de az Oscar- és Golden Globe-díjas izraeli származású amerikai filmszínésznője immár túlvan a negyedik X-en. Azért is érdekes ez, hiszen szinte a szemünk előtt nőtt fel. Gyermekszínészként kezdte karrierjét a kilencvenes években, az ezt megelőző években pedig táncolt és modellkedett.

Első szerepét a Léon, a profi című filmben kapta, melyben Jean Reno partnere volt, de az igazi ismertséget az új Csillagok háborúja trilógia hozta meg számára, melyben Padmé Amidala szenátort alakította. Natalie többször is hangoztatta, hogy sokkal szívesebben okos, mint híres, ezért a Csillagok háborúja filmek forgatásával egyidőben a Harvard pszichológia szakán tanult, de hallgatott emellett történelmet, filozófiát és teológiát is. 2003-ban szerzett diplomát, társszerzője volt egy neuropszichológiai cikknek, valamint vendégelőadó volt a Columbia Egyetemen is, ahol a terrorizmusról tartott előadást, a V mint vérbosszú című filmje kapcsán. Angol nyelven és héberül folyékonyan beszél, franciául, japánul és németül bizonyos fokig, emellett pedig arabul tanul.

Tudj meg még többet Natalie Portmanről – lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2