Sztárok

Sanyarú gyermekkora volt a világhírű színésznek - iszonyú, mi mindenen ment át Morgan Freeman

Morgan Freeman rengeteg nagy alakítással varázsolta már el közönségét a mozivásznon, szárnyaló karrierje mellett viszont életútjára is érdemes egy pillantást vetni.

Nem volt könnyű élete

Morgan Freeman 1937-ben született Memphisben, az 1950-es években pedig rövid ideig az Amerikai Légierőnél szolgált, mielőtt a ’60-as években a színészkedés felé fordult. Első nagy szerepét 1971-ben kapta a The Electric Company című TV-műsorban. Később aztán a ’80-as években váltott drámaibb szerepekre, ekkoriban láthattuk például a Bilincs és A remény rabjai című filmekben. A szárnyaló karrier viszont nem minden, Freeman életében a magasságok mellett sajnos mélységek is bőven akadtak, a színésznek óriási tragédiákkal kellett szembenéznie élete során. Olvass tovább a részletekért!

Freeman már egészen fiatal korában nagy nehézségekkel küzdött, szülei ugyanis Észak-Karolinába költöztek, amikor ő még csak kétéves volt. A kis Morgant nagymamájára bízták, aki viszont néhány évvel később elhunyt, ezért Morgan az édesanyjához kötözött Chicagóba. A déli régióban akkoriban még nagyon rasszista törvények uralkodtak, Mississippiben, ahol Freeman nagymamájával élt, a Jim Crow-törvények értelmében tilos volt például a feketék és a fehérek közti házasság, valamint az oktatási rendszer is az egyenlőtlenségre és az igazságtalanságra épült.
Kattints a további képekért!

A szakértő szerint az egy napon tett két bejelentés, mely Károly és Katalin jelenlegi egészségügyi állapotáról szólt, egyáltalán nem volt véletlen egybeesés.

Leadfotó: Getty Images, forrás: grunge.com

Oldalak

Sztárok
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...