Páratlan tehetséggel áldotta meg a sors: jubileumi évfordulót ünnepelt a magyar énekesnő legsikeresebb formációja

Micheller Myrtill és zenekara a múltszázadi Franciaországot idézi fel francia, angol és magyar nyelvű dalokkal, mindezt vidám, könnyed és hangulatos manouche swing stílusban.

10 évesek lettek

Micheller Myrtill a hazai jazzműfaj megkerülhetetlen alakja: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát, majd saját együttese mellett számos ismert hazai előadó koncertjein és lemezein is közreműködött énekesként vagy vokalistaként. Ugyan elsősorban a jazz műfajban tevékenykedik, azonban neve és hangja szélesebb körben a dance műfajban tevékenykedő Náksi vs. Brunner nevű lemezlovas páros Budapest Parádé himnuszairól lett ismert. Énekelt DJ. Sterbinszky szintén slágerré vált remixein, emellett a TV2 Megasztár című népszerű tehetségkutató műsorának énektanáraként is feltűnt. 2013-ban felléptett A Dal című műsorban, sztárvendégként, ahol Lara Fabian Je T'aime című dalát adta elő – az énekesnő francia manouche swing zenét játszó zenekara pedig nemrég fennállásának tizedik évét ünnepelte. További részletek a galériában!

Micheller Myrtill talán legsikeresebb és legnépszerűbb formációja a francia manouche swing muzsikát játszó Myrtill és a SWINGUISTIQUE. A formáció 2011-ben alakult, majd 2012-ben jelent meg első albumuk, amely francia és angol nyelvű dalokat tartalmaz, egyéni manouche swing feldolgozásban.
Kattints a további képekért!

A RitMusa Zenekar jellegzetessége az autentikus cigányzene és a magyar népzene ötvözésében rejlik. Az együttes nemrég megjelentette második albumát, amely a Katarzis címet kapta.

Leadfotó: Myrtill és a SWINGUISTIQUE

Oldalak