Mi lett a Dirty Dancing főszereplőivel?

A Dirty Dancing a 80-as évek kultuszfilmje volt, alacsony költségvetése ellenére kasszasiker lett. Huszonöt éve már, hogy Baby találkozott a filmvásznon a nagymenő táncossal. Lássuk, mi történt azóta a színészekkel.

A történet biztos mindenkinek ismerős: a jómódú, new york-i lány mindenki mással ellentétben boldogan vág neki a családi nyaralásnak, s a vakáció pár hete élete legizgalmasabb időszaka lesz, miután találkozik az üdülőhely tánctanárával, Johnny Castle-lel és a szerelem nevében még apjával is szembeszáll.

A Baby-t alakító Jennifer Grey a filmben nyújtott alakítása miatt megkapta a legjobb színésznőnek járó Golden Globe díjat. A színésznő karrierje éppen felívelőben volt, amikor elvállalta a Dirty Dancing főszerepét. Játszott a Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueller’s Day Off), illetve a Gengszterek klubja (The Cotton Club) című filmekben.

A Dirty Dancing után a színésznő kés alá feküdt, ami színészi karrierjét drasztikusan befolyásolta. Jennifer Grey gyorsan meg is bánta, hogy új orra vágyott. „Híres emberként mentem be a műtőbe, ismeretlenként jöttem ki” – nyilatkozta plasztikai műtétje után.

Jennifer a Dancing with the Stars című műsor tizenegyedik szériájában kamatoztatni tudta tánctudását. Swayze büszke lenne rá, mert az első helyre táncolta magát partnerével. Azért a színészkedéssel sem hagyott fel, felbukkant a Christine kalandjai és a Dr. House című sorozatban is.

Johnny Castle-t, a sármos és szertelen táncoktatót, akin Babynek megakadt a szeme, Patrick Swayze alakította. A rossz fiú szerepét pont a színészre írták, akitől a tánc sem állt messze, hisz a koreográfus Jesse Wayne Swayze fiaként látta meg a napvilágot, ráadásul a film előtt tánctanárok alaposan kezelésbe vették. A színésznek voltak egyéb jelentős szerepei is, játszott a Ghost, a Donnie Darko és a Holtpont (Point Break) című filmekben és egy rövid szerep erejéig a Dirty Dancing második részében is felbukkant.

A sztárnál 2008-ban rákot diagnosztizáltak. Betegsége előtt főszerepet vállalt egy sorozatban, ami nem élt meg hosszú időt gyorsan romló egészségi állapota miatt. Patrick Swayze 2009. szeptember 14-én, 57 évesen halt meg.
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!