Melody Gardot - Az énekesnő, aki annak köszönheti karrierjét, hogy majdnem meghalt

A komoly trauma ellenére ma a dzsessz- és blues műfajának koronázatlan királynője lett. Az előadó 2018-ban a Müpában is elképesztően sikeres koncertet adott, amire egy nap alatt elkelt az összes jegy.

Brutális balesetből páratlan karrier

Képzeld el, hogy 19 éves vagy és a szokásos úton épp hazafelé igyekszel, miközben váratlanul egy autó rádhúzza a kormányt kanyarodás közben! Összeütköztök, a földre huppansz és a következő emléked az, hogy egy mentőautóban fekszel összetört medencével, súlyos fej- és gerincsérülésekkel, amelyek miatt két évig lábra sem tudsz állni. Így indult a felnőtt élete Melody Gardot-nak, aki ma szinte biztosan nem lenne Amerika leghíresebb kortárs dzsessz- és bluesénekesnője, ha nem történik meg vele annak idején ez a brutális baleset. A 36 éves énekesnő ugyanis 15 évvel ezelőtt kezdett el komolyabban zenélni a lábadozása alatt - előtte is énekelt és zongorázott philadelphiai klubokban - hogy traumáját zeneterápiával dolgozza ki magából. Nos, ez sikerült neki, nem is akárhogyan.

Mikor először hallottam énekelni a szőke, törékeny énekesnőt, fel sem tűnt a zongorája mellé támasztott bot vagy a napszemüvege. Csak azt láttam, hogy itt egy fiatal művész, aki olyan érzékenységgel, pontossággal és eleganciával ad elő, amire kevesen képesek. Selymes, érzéki, de mégis határozott hangját nem felejti el, aki hallotta. Tehetségét igazolja, hogy többszörös arany- és platinalemezes dalszerző és előadó, de már Grammy-díjra is jelölték. 2018-ban hazánkban is járt, a Müpában adott nagysikerű koncertet.

Tudj meg többet Melody Gardot életéről a galériából!

Ha felfedeztél némi francia hatást Melody külsejében, nem véletlen. Az énekesnő rajong Franciaországért, anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet és ha éppen nem Amerikában él, akkor biztosan Párizsban találod.
Kattints a további képekért!

Az énekesnő eleinte még az édesanyjának sem akarta elmesélni, mi történt vele.

Leadfotó és fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Szólj hozzá Te is!