Meglett az "eredménye" Schobert új könyvének - Bíróságra megy a fitneszguru?

Mikor Schobert Norbi új könyve, A nagy kalóriahazugság megjelent - melyről elsőként adtunk hírt - borítékolható volt, hogy a fitneszguru új kötete hamarosan szemet szúr valakinek, és így is lett. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége perrel fenyegeti Norbit, mert állításuk szerint a közismert edző a könyvében leírtakkal rontja az ő hírnevüket. Schobert nem fél a következményektől, nyugodt szívvel megy majd a bíróságra.

A nagy kalóriaháború

Schobert ma reggel a Mokkában azt nyilatkozta, hogy ha kell, mosolyogva megy majd a bíróságra. Neki nem a dietetikusok szövetségével van gondja, hanem azzal, amit ők képviselnek. Schobert állítása szerint a szövetség a cukorfogyasztásra és a kalóriaszámlálgatásra ösztönzi az embereket, ez pedig Norbi szemében főbenjáró bűn.

Norbi azt is kifogásolja, hogy az MDOSZ honlapján - a partnerek menüpontban - megtalálható egy magyar édességgyártó szövetség is.

Az előzmények

A fitneszguru az ügy kapcsán azt mondta, ez a háború valójában nem arról szól, hogy a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szerint ő valótlan állításokat ír a könyvében, hanem arról, hogy a dietetikusok évek óta üldözik őt és ott tesznek neki keresztbe, ahol csak tudnak.

"A szövetséget nem érdekelte a több ezer lefogyott, meggyógyult ember, a klinikai vizsgálataink, ők kitartottak a kalóriaszám fontossága mellett, és a cukor szerepét az egészségtelen táplálkozásban elhallgatták. Ráadásul a karrierem során sokszor jelentettek már engem különféle okok miatt a Gazdasági Versenyhivatalnál, akik a vizsgálataikhoz mindig az MDOSZ-hez, mint hivatalos szakmai szervhez fordultak, amely kivétel nélkül rossz véleményt adott rólam, így garantálható volt az is, hogy a Gazdasági Versenyhivatal is elmeszel. A bögyömben vannak, nem titok. De megegyezni sosem fogok velük, mert bizonyítani tudom az igazam! Ez lesz életem legszebb háborúja" - mondta a Borsnak Norbi.

Fotó: Femcafe

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!