Angol hercegné vagy amerikai elnök? Meghan Markle politikai babérokra törhet

Királyné nem lesz belőle, de elnök még lehet!

Meghan Markle lehet a következő amerikai elnök

Pár nappal az elhíresült, az angol királyi családot leleplező interjú után, amit néhányan viccesen úgy írtak le, mint a brit monarchia ledöntése, újabb meglepő hírek láttak napvilágot Meghan Markle sussexi hercegnét illetően. A korona című sorozat forgatókönyvírói ugrálhatnak örömükben, ugyanis a legújabb érteséülések szerint Harry herceg felesége lehet az Amerikai Egyesült Államok első színesbőrű és női elnöke.

Vasárnapi brit sajtóértesülés szerint ugyanis politikai pályára készül és akár az amerikai elnöki tisztségért is indulhat Meghan sussexi hercegnő, Harry herceg felesége, aki a 2018-ban tartott, nagyszabású esküvő után is megőrizte amerikai állampolgárságát. A Mail on Sunday című vasárnapi brit bulvárlap által idézett bennfentes források szerint ennek egyik oka az volt, hogy a hercegnő előtt nyitva maradjon az amerikai politikai pályafutás lehetősége.

A lapnak a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt egyik név nélkül nyilatkozó magas rangú tagja azt mondta: Meghan máris elkezdte a kapcsolatépítést az amerikai Demokrata Párt vezető köreiben kampányszervező és finanszírozást felhajtó stábok összeállítása érdekében. Az idézett illetékes - aki állítólag Tony Blair volt munkáspárti brit miniszterelnök Downing Street-i stábjának egykori tagja, akinek szoros washingtoni kapcsolatai vannak - elmondta: feltételezések szerint Meghan akár a 2024-ben esedékes következő elnökválasztást is célba veheti.

A brit lapnak nyilatkozó amerikai alkotmányjogi szakértők szerint ha Meghan választott közhivatali tisztségért indul az Egyesült Államokban, le kell mondania hercegnői címéről, mivel ennek megtartása ellentétes lenne a hivatali esküvel.

Lapozd fel a galériánkat!

Vajon csak újabb pletyka, hogy Meghan elnöknek készül? Vagy csak a bulvársajtó újabb próbálkozása, hogy besározza a nevét? Esetleg végig ez volt a hercegné célja?
Kattints a további képekért!

Vajon okos ötlet a világ legnézettebb talkshow-jában vendégeskedni, miközben "normális" életre vágyik az ember? Vagy arról beszélni, hogy tönkrezúzza a mentális egészségünket a média? Ildomos-e családi viszályt szítani a nyilvánosság előtt, miközben a saját nagyapánk kórházban küzd az életéért? Kérdések, amelyek bizonyára nemcsak bennem, hanem mindenkiben megfogalmazódtak, miután megnéztük az év interjúját. Véleménycikk.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak