A királynő ma hoz ítéletet - Harryék talán sosem térnek vissza Angliába

Az egykori színésznő és férje állítólag szeretne visszaköltözni Los Angelesbe.

Visszavonulás

Néhány nappal ezelőtt bombaként robbant a hír: Meghan és Harry bejelentették, visszavonulnak, mint a királyi család fő tagjai, ugyanis független párként szeretnék tovább élni az életüket. Döntésük az egész világot megrázta, nem beszélve hozzátartozóikról, II. Erzsébet például még egy hivatalos közleményben is kihangsúlyozta nem tetszését a duó szándékait illetően. A sussexi kettős lépése Katalin születésnapját is beárnyékolta, a hercegné és Meghan viszonya már állítólag teljesen kibékíthetetlen. Vilmos sem hagyta szó nélkül a történteket: azt nyilatkozta, hogy mindvégig kiállt öccse mellett, de már képtelen őt támogatni. "Egész életemben rajta tartottam a kezem a testvéremen, de már nem vagyok rá képes" - vallotta be az idősebb herceg. A Daily Mail információi szerint a királynő szintén kemény kézzel bánik a fiatalokkal, az eset után 72 órás ultimátumot adott kisebbik unokájának a végleges döntéshez. Az ominózus, vízválasztó beszélgetésre a mai nap kerül sor, a találkozón többek között a felek tárgyalnak Meghanék financiális elszakadásáról, a költözésről és a pár további feladatköreiről a családban.

Amióta Harryék bejelentették a visszavonulást, a rajongók közül sokan elfordultak tőlük és szinte mindannyian Meghant hibáztatták az elszakadásért, aki a követők szerint nem érdemli meg, hogy hercegné legyen. Azt már a kezdetektől érezni lehetett, hogy az egykori színésznő valamelyest modernizálni akarja a királyi famíliát - több-kevesebb sikerrel be is jött neki a dolog. Az utóbbi időben eléggé megszaporodtak a rosszindulatú pletykák és médiarágalmak Markle-lel kapcsolatban, amit már Harry sem tűrt tétlenül. A közelmúltban kifejezetten felszólította az angol sajtót, hogy hagyják békén a feleségét - belső informátorok elmondása alapján a herceg nagyon fél attól, hogy neje édesanyja sorsára jut, ha az őrületbe kergetik a negatív szóbeszédekkel és a közvélemény alaptalan támadásaival.

A vélemények egyébként eléggé megoszlanak a pár döntéséről a belső ismerősi körökben. Tom Bradby újságíró és a család szakértője szerint Meghanék viselkedése rossz fényt vet az udvarra és árthat a monarchia hírnevének. A másik oldalon pedig ott vannak a pártfogók, például Harry egy korábbi katonatársa, aki azt mondta, egyáltalán nem lepődött meg a duó lépésén, tekintve, hogy a herceg mindig is lazábban kezelte a királyi dolgokat, mint például testvére, Vilmos, aki folyton jobban ragaszkodott a szabályokhoz. Harry azt is kifejezte a szakítással kapcsolatban, hogy a bátyja keze is benne van a dologban, ugyanis Vilmos folyton negatívan állt Meghanhöz, megbélyegző magatartása pedig nem engedte, hogy bármilyen közeli kapcsolat kialakuljon közte és az egykori színésznő között.

Irány Hollywood?

Mint tudjuk, Meghanék az ünnepeket Kanadában töltötték, kisebb "szabadságot" vettek ki úgy hat hétre. Ez idő alatt bőven volt lehetőségük átgondolni és átbeszélni a helyzetüket, és bár érthető, hogy a saját életüket szeretnék élni, azért a királyi család tagjaiként mégis felelősséggel tartoznak - nem is kevéssel. Az a pletyka is felröppent a napokban, hogy a pár talán Amerikán belül nem északon, hanem az államokban, Los Angelesben kezdené újra, természetesen kisfiukkal, Archie-val együtt. A Daily Mail azt írja, a hercegné még a Disney-vel is leült tárgyalni arról, hogy esetleg narrátori munkát kaphasson, mindez azonban csak azután következhet be, hogy Donald Trump elnöksége véget ér. Úgy tűnik, aki egyszer hollywoodi volt, mindig az marad. Persze még semmi sem biztos - egyelőre ezek még mind csak találgatások és spekulációk. Konkrétumok azután derülnek majd ki, ha Harryék beszéltek a királynővel.

Egyelőre úgy tűnik, II. Erzsébet nem akarja gyorsan lerendezni az ügyet: a Daily Mailen az olvasható, hogy az uralkodó hónapokról beszél, amíg mindenről megegyezhetnek Harryék kilépését illetően (amit egyébként már csak "Megxitként" becéznek). Bennfentesek elmondása alapján a fiatalabb herceg azért belül vívódik, hiszen nagyon közel áll nagyanyjához és nem akarja megbántani. A királynő azonban eléggé összetört kisebbik unokája bejelentésén, főként, mivel ő és Meghan önhatalmúlag előbb osztották meg a hírt a világgal, mintsem őfelségével.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!