Vilmos herceg is kommentálta Meghan és Harry vádjait: „Egyáltalán nem vagyunk rasszista család”

A királyi család több tagja is megszólalt már a nagy vihart kavaró interjú után, közülük is a legarcpirítóbb Harry apjának, Károly hercegnek a reakciója volt.

Nagy port kavart az interjú

Ahogy arról a Femcafe is beszámolt, Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjút, melyben őszintén, köntörfalazás nélkül meséltek kapcsolatukról és a királyi családhoz fűzödő viszonyukról. A beszélgetés során Meghan többek között azt is elmondta, hogy amikor várandós volt első gyermekével, a királyi család tagjai aggodalmuknak adtak hangot, hogy mennyire lesz sötét a gyerek bőre. A sussexi hercegné szerint a faji előítéletek is jelentékeny szerepet játszottak abban, hogy végül közölték velük: kisfiuk, Archie nem részesül a hercegi címben.

Sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb a királyi családnak is reagálnia kell az interjúban elhangzottakra. II. Erzsébet királynő a napokban szűkszavú nyilatkozatot adott ki, amiben elismerte, hogy unokája és felesége milyen nehéz időszakot éltek meg. „Az egész család szomorúan értesült arról, hogy milyen kihívásokkal kellett Harry-nek és Meghannek szembe nézniük az elmúlt években. Bár néhányan eltérően emlékezhetnek vissza az eseményekre, nagyon komolyan vesszük a problémát, amit családon belül igyekszünk bizalmasan megoldani. A felvetett problémák, különösképpen a rasszizmus vádja, aggasztóak. Harry, Meghan és Archie örökké családunk szeretett tagjai lesznek” – fogalmazott a királynő.

A bulvársajtó természetesen napok óta ezen a témán csámcsog, így már Károly és Vilmos hercegeket is megkörnyékezték a kérdéseikkel, akik a maguk módján válaszoltak.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2