Minden, amit tudni kell Lilibet Dianaról, Meghan és Harry herceg újszülött kislányáról

Meghan Markle és Harry herceg második gyermeke, Lilibet Diana 2021. június 4-én, pénteken látta meg a napvilágot – azóta viszont rengeteg olyan dolgot tudtunk meg születésével és névválasztásával kapcsolatban, melyet még nem osztottunk meg veletek.

Egyszerűen tökéletes a kicsi lány

Bár csak pár nappal ezelőtt született, Lilibet Diana (teljes nevén Lilibet Diana Mountbatten-Windsor), Meghan Markle és Harry herceg második gyermeke már most állandó témát szolgáltatat a világsajtónak, valamint a királyi család és a pár rajongói számára. Tudjuk, hogy te is kíváncsi vagy, ezért most összegyűjtüttünk mindent, amit érdemes tudnod a kislányról!

A 2018 májusában megházasodó Meghan Markle és Harry herceg másodszülött gyermeke, első kislánya 2021. június 4-én, pénteken látta meg a napvilágot az Amerikai Egyesült Államokban, Kalifornia államában, a Santa Barbaraban lévő Cottage Hospitalban. A kislány, akinek teljes neve Lilibet Diana Mountbatten-Windsor 3.5 kilóval jött világra; születését pedig két nappal később, vasárnap jelentette be a királyi udvar.

A kis Lilibetnek már van egy bátyja (a 2020 májusban született Archie, aki édesanyja és édesapja tökéletes keveréke), a jelenlegi brit uralkodó, II. Erzsébet után pedig a 8. helyet foglalja el a trónöröklési sorrenben – mindezek ellenére a kislánynak nincsen sem uralkodói címe, sem rangja; tehát nem használhatja a hercegnő címet, mivel „csak” a királynő dédunokája.

Bár a kislány névválasztása körül több botrány is felmerült, Meghan és Harry emlékállítás és tisztelgés miatt választotta a királynő, II. Erzsébet családi becenevét, Lilibetet és Harry édesanyjának, a tragikus módon elhunyt Diana walesi hercegnének keresztnevét kislányunk hivatalos nevéül.

Még több érdekességet szeretnél megtudni a kis Lilibet születésének körülményéről és arról, hogyan fogadta őt a brit királyi családi, mint első amerikai állampolgársággal is rendelkező vérutódot? Kattints a galériánkra és eláruljuk!

Meghan és Harry herceg már évekkel ezelőtt kitervelte kislányának a nevét A szemfüles rajongók Lilibet születését követően felfedeztek egy 2019-es videót, melyben Harry herceg egy hivatalos birkenheadi látogatás alkalmával egy sor kislánnyal és kisfiúval rázott kezet – ez nem is lenne tulajdonképpen különleges, ám Harry herceg egy Lily nevű kislány édesanyjával hosszasan elbeszélgetett a kislány nevének eredetéről és a pontos leírási módjáról. Csupán véletlen lenne? Aligha, hiszen Meghan akkor már bőven terhes volt a kis Archie-val, akinek nemét akkoriban még nem lehetett tudni – a pár tehát már akkor kitervelhette jövendőblei kislányunk nevét.
Kattints a további képekért!

A gyönyörű barbadosi énekesnő, Rihanna új szerelme nem más, mint A$AP Rocky, a világhírű rapper.

Fotó: Instagram
Leadfotó: Profimedia - Red Dot

Oldalak