Meghalt Verebély Iván

82 éves volt.

Elhunyt Verebély Iván

82 évesen elhunyt Verebély Iván Jászai Mari-díjas színművész. A szomorú hírt a Centrál Színház közölte Facebook-oldalán.

"Búcsúzunk orvosunktól, barátunktól, színészkirály-királynőnktől. Verebély Iván családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Verebély Iván, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 83. évében elhunyt. Verebély Ivánt a Centrál Színház saját halottjának tekinti, végső búcsúztatásának időpontjáról később adunk tájékoztatást" - fogalmaztak közleményükben.

Verebély Iván 1937-ben született Budapesten. A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tanult, 1961-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1961–1963 között a Miskolci Nemzeti Színházban tevékenykedett. 1963–1968 között a Nemzeti Színházban játszott, 1968 óta pedig a Vidám Színpad örökös tagjának mondhatta magát.

Kiválóan játszott komikus kabarédarabokban és vígjátékokban egyaránt. Gyakran volt látható játékfilmekben és TV-filmekben, a színházi mellett pedig szinkronizált is - írja a Wikipédia a színművészről.

Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak és a hozzátartozóknak.

Leadfotó: Wikipédia

Oldalak

Szólj hozzá Te is!