Meghalt Szilágyi István, az ország Lópici Gáspárja

Elhunyt az Aase-díjas színművész.

Még nyomoznak, de megerősítették a hírt

Szomorú hír látott napvilágot 2020. május 3-án, 82 éves korában elhunyt Szilágyi István magyar színművész, akit az egész ország a Keménykalap és Krumpliorr Lópici Gáspárjaként ismert. A művészt otthonában érte a halál. A Rákosvidék.hu értesülése szerint rendőr- és mentőautók lepték el a rákosligeti, X. utcát, ahol feleségével igen rossz körülmények között élt. Rózsahegyi Péter, helyi önkormányzati képviselő is megerősítette a művész halálának hírét. Arról számolt be, hogy néhány napja éppen adományokat vittek a családnak, akkor Joli néni azt mondta minden rendben.

Az egész ország szerette és aggódott érte

Szilágyi István, aki Lópici Gáspár karakterén kívül, játszotta a piócás embert az Indul a bakterházban, illetve volt a Lottó arca is, a Győri Nemzeti Színházból ment nyugdíjba. A színházban 100 bemutatója volt, játszott többek között a Rómeó és Júliában, a Három nővérben, a Rokonokban, a Ványa bácsiban. Rengeteg játék- és tévéfilmben szerepelt, például a Megy a gőzösben, A Pogány Madonnában, a Csak szex és más semmiben, a Nap utcai fiúkban. Legutoljára a 2014-es Kossuthkifliben volt látható. A megroppant egészsége miatt évek óta nem szerepelt semmiben, illetve nem jelent meg kamerák előtt sem.

Már régóta gyengélkedett

A Gobbi Hilda-díjas színész szemén hályog volt, az elmúlt években többször is veszélyben volt az egészsége. Fiát elítélték, mert bántalmazta az apját, a csípőjéből ekkor letört egy darab. Feleségével, Humenyászky Jolánnal egy omladozó házban éltek, minimális pénzből, mégis úgy nyilatkoztak, hogy boldogok.

Az idős művész halálának körülményeit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a rendőrség jelenleg is nyomoz.

Nyugodjék békében!

Leadfotó: TV2

Oldalak