Meghalt az Omega basszusgitárosa, Mihály Tamás

Az egész zenekart megrázta, ami történt.

Újabb Omegástól kell elbúcsúznunk

A közelmúltban két tragikus, szomorú hír rázta meg az Omega együttest: november 18-án a zenekar billentyűse, Benkő László hosszú betegeskedés után elhunyt, nem sokkal ezelőtt pedig a közösségi médiában jelentették be, hogy a csapat basszusgitárosa, a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, Mihály Tamás is eltávozott.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mihály Tamás, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárosa elhunyt. Meghatározó alakja volt a hazai rockzenének, az Omega mellett szólólemezei és színpadi művei is maradandóak. Emlékét örökre megőrizzük” – olvasható az Omega Facebook-oldalán.

Zenei zseni volt

Mihály Tamás 1947. szeptember 24-én született zenész családban, apja Mihály András, az operaház vezetője volt. Gyerekkora óta klasszikus zenét tanult a zenei konzervatórium gordonka szakán végzett. Az Omega együttes hozta el számára a zenei kiteljesedést, de később szólólemezt is kiadott, amelyen többek között Horváth Charlie, Somló Tamás, Presser Gábor és Nagy Feró is közreműködtek. 2014-ben játszott utoljára az Omegával, de haláláig aktív zenész volt.

A művész halálának körülményeit egyelőre nem részletezték, 73 éves volt.

Nyugodjon békében!

Leadfotó: facebook.com/omegaoratorium.music

Oldalak

Szólj hozzá Te is!