Alzheimer-kórban meghalt a 90-es évek világhírű énekese

Az amerikai zenészt 67 évesen érte a halál.

Egy amerikai legenda távozott

Elhunyt a világhírű country énekes-dalszerző, Hal Ketchum, akinek a többi között a “Small Town Saturday Night” slágert köszönhetjük. A népszerű amerikai előadó hétfő este, 67 éves korában halt meg a demencia szövődményei következtében. Ketchum felesége, Andrea megerősítette a hírt a Facebookon.

"Nagy szomorúsággal és bánattal jelentjük be, hogy Hal tegnap este békésen elhunyt otthon. Éljen zenéje örökké a szívekben és hozzon békét" - fogalmazott az asszony.

A New York-i Greenwichben született énekes tinédzser kora óta zenélt, először dobolt és egy helyi zenekarban kezdett játszani. A nyolcvanas évek elején költözött Floridába, majd Texasba, ahol a dalszerzésre és saját előadásmódjának megtalálására koncentrált. 1988-ban kiadta első, Threadbare Alibis című albumát, majd elkezdte felfedezni és magáévá tenni a Nashville-i stílust.

A 90-es évekre sikeres country-előadó lett, de közben súloys alkohol- és drogfüggőséggel küzdött. Az egészségi állapota rohamosan romlott, egy betegség miatt időszakosan lebénult, ami miatt újra meg kellett tanulnia gitározni. 2008-ban költözött vissza Texasba, és 2018 októberében lépett fel az utolsó élő koncertjén az új Braunfels-i Gruene Hallban.

2019 áprilisában Ketchum felesége a Facebookon keresztül tudatta, hogy az énekes visszavonul, nem megy többé turnéra, mivel Alzheimer-kórt diagnosztizáltak nála. A művész halála is a betegség miatt következett be - adta hírül a Rolling Stone magazin.

Nyugodjon békében!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!