Gyász - Meghalt az angolok kedvenc komikus színésznője

A művészt II. Erzsébet is kitüntetett pályafutása elismeréseként.

A britek kedvence

Évek óta demenciában szenvedett, tegnap este pedig örökre lehunyta a szemét az angolok közönségkedvenc színésznője, Barbara Windsor. A „Babs” becenevű, 83 éves színésznő az 1960-as, 1970-es években a Folytassa… filmvígjáték-sorozat több részének volt szereplője. Az utóbbi évtizedekben, 1994–2016 között pedig a BBC-n futó, EastEnders című angol televíziós szappanopera egyik állandó főszereplőjeként láthatta a közönség.

Hol fanyar, hol naiv humora miatt imádták a nézők a tévésztárt, aki 1999-ben a kormánytól megkapta a Brit Birodalom Rendje érdemrendet, ezzel pedig kivívta a 'Dame' megszólítás jogát, ami óriási elismerés volt számára, mert II. Erzsébet adományozta számára, aki akkora példaképe volt, hogy miatta választotta az uralkodónő vezetéknevével azonos, Winsdor művésznevet.

A színészet mellett a jótékonykodás is fontos volt számára. 2012-ben a drogfüggő fiatalok rehabilitációját segítő Amy Winehouse Alapítvány védnöke lett, majd a brit Alzheimer Társaság nagykövetévé vált, miután néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy ő maga is demenciában szenved.

A komika egy londoni gondozóotthonban halt meg csütörtökön este, betegsége következtében - tájékoztatta a nyilvánosságot a közelmúltban színésznő férje, Scott Mitchell.

Nyugodjék békében!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak