Sztárok

Eddig nem hallott titok látott napvilágot Máté Péterről: ilyen volt az énekes kapcsolata Karda Beával

Karda Bea és Máté Péter a hetvenes évek nagy sztárjai voltak: karrierjük egyszerre indult el, rengeteget utaztak és koncerteztek együtt. Az énekesnő nemrég őszintén mesélt arról, milyen volt valójában a kettejük kapcsolata.

Két legenda

1947. február 4-én született Budapesten. Gyermekkorától kezdve tanult zongorázni, kezdetben magánúton, majd zeneiskolában. Ismerős muzsikusok tanították énekelni, gitározni is. Mesterei között volt Geszler György zeneszerző, Balassa P. Tamás és Bágya András. nÉrettségi után 1965-ben a TAXI Vállalatnál egy alkalmi együttesben énekelt, zongorázott, gitározott. Első rádiófelvétele 1967-ben készült, az Úgy várom, jössz-e már? és a Mondd már című dalait vették fel az Illés együttes kíséretével. Néhány évvel később a Hull az elsárgult levél című dala első lett "Made in Hungary" táncdalszemlén, hamarosan pedig sorra érkeztek a jobbnál jobb slágerek. Saját szerzeményű dalait általában saját zongorakísérettel, sajátos egyéni stílust kialakítva adta elő. Utánozhatatlan hangú énekes, finom invenciójú zeneszerző és kiváló hangszerelő volt, dalai pedig mind a mai napig népszerűek, köztük az Azt súgta a szél, az Azért vannak a jóbarátok, az Ott állsz az út végén és főként az Elmegyek több generáció kedvence – egyik legnagyobb slágerével kapcsolatban azonban nemrég sosem hallott titokra derült fény Karda Bea jóvoltából. Részletek a galériában!

Karda Bea magyar énekesnő szoros barátságot ápolt a néhai sztárral, de nemcsak magánéleti, hanem szakmai kérdésekben is fordulhattak egymáshoz. Máté Pétet neki mutatta meg a szerzeményei egy részét, több dalt is írt számára, egyet ráadásul neki akart adni.
Kattints a további képekért!

Noha Máté Péter közel negyven éve nincs közöttünk, dalai mind a mai napig a legnépszerűbb slágerek. Volt idő azonban, amikor a tehetsége ellenére sem kapta meg azt az elismerést, ami járt volna neki.

Leadfotó: Fortepan / Urbán Tamás

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Hidratálni nem csak kánikula idején fontos. Egy gyors teszttel te is kiderítheted, hogy áll a szervezeted vízkészlete.
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).