Nyílt titok volt a saját neméhez fűződő vonzalma: falta a nőket Marlene Dietrich, még Greta Garbo is megfordult az ágyában

Marlene Dietrich, másnéven a végzet asszonya hírhedt volt csillapíthatatlan szexuális étvágyáról. Hollywood aranykorának egyik legismertebb színésznőjeként szinte bárkit megkaphatott, az ágyában pedig nemcsak férfiak, hanem nők is megfordultak.

Bárkit elcsábított

Marlene Dietrich – eredeti nevén Marie Magdalene Dietrich – porosz rendőrtiszti családban látta meg a napvilágot 1901-ben. Már egész kiskorában megismertették vele a zene szeretetét, később pedig a weimari Zeneművészeti Főiskolán hegedűművésznek tanult. Hamarosan Berlinbe költözött, ahol Max Reinhardt felfigyelt a színészi tehetségére, s szerepet ajánlott neki egy darabban – onnantól kezdve pedig nem volt megállás a siker felé vezető úton. Közben feleségül ment Rudolf Sieber segédrendezőhöz, akitől kislánya született. Az igazi áttörést az 1930-as Kék angyal című német film hozta el a búgó hangú díva számára, aki egy csapásra ismertté vált az egész világon, így nem is volt kérdés, hogy tehetségére Hollywoodban is felfigyelnek. A filmkészítés fővárosában számos ígéretes munka, no meg rengeteg szerelmi kaland várta, hamarosan pedig egyre többen kezdték rebesgetni róla, hogy mindkét nemmel megtalálja a közös hangot, ha lepedőakrobatikáról van szó. További részletek a galériában!

Bár Marlene a harmincas években az Egyesült Államokba költözött, tehetségéről a szülőhazájában sem feledkeztek meg. 1936-ban Joseph Goebbels felkérte, hogy forgasson Németországban, ám ő elutasította az ajánlatot, annak ellenére, hogy a magas díjazás mellett szabad kezet kapott volna a forgatókönyvek és munkatársak kiválasztásában. A továbbiakban az Amerikai Egyesült Államokban játszott, olyan rendezők keze alatt, mint Alfred Hitchcock, Ernst Lubitsch, Orson Welles és Billy Wilder.
Kattints a további képekért!

Anthony Perkinsről köztudott volt, hogy a saját neméhez is vonzódik, ennek ellenére majdnem két évtizeden át házasságban élt egy nővel, akitől két gyermeke is született. Pedig korábban javarészt csakis férfiak fordultak meg az ünnepelt színész ágyában.

Leadfotó: Don English/John Kobal Foundation/Getty Images

Oldalak