Sztárok

Marilyn Monroe gyilkosság áldozata lett? Ezért ölhették meg a Hollywood-i csillagot

Marilyn Monroe-t még napjainkban is az egyik legnagyobb szexszimbólumként tarják számon. Rengeteg táskáról, pólóról, képről és ajándéktárgyról mosolyog vissza ránk, mindenhol ott van, mégsem tudunk az életéről szinte semmit.

Szexszimbólum

Marilyn Monroe, Norma Jeane Mortensonként született Los Angelesben, 1926. június 1-én. Édesapját sosem ismerte, édesanyja pedig elmegyógyintézetbe került, amikor Marilyn még csak 5 éves volt. Gyermekkora elég viszontagságos volt, nevelőszülőknél nevelkedett, majd 16 éves korában a ”házasságba menekült”, amikor hozzáment James Dougherty-hez egy könnyebb élet reményében. Amíg férje, Dougherty a fronton szolgált, addig ő egy hadianyaggyárban dolgozott. Vicces, de ebben a gyárban fedezték fel, hiszen egy fotós, aki a dolgozó nőket fotózta elájult Monroe szépségétől, mondván, ő még nem látott nőt, akin a munkás overál ennyire jól állt volna. Miután modellkarrierje beindult, elvált a férjétől, James Dougherty-től és színésznőként próbált szerencsét. 1948-ban a 20th Century Fox alá is írt vele egy szerződést, de nagyon sokat kellett dolgoznia azért, hogy elismerjék és megkedveljék. Ebben az időben festette a haját barnáról platinaszőkére, változtatta meg a nevét Norma Jeane-ről Marilyn Monroe-ra, és ekkor találta ki azt a jellegzetes sminket, amiből sosem engedett. Bár rengeteget tanult, nem igazán tudott kitörni a szexidol szerepéből. Gyönyörű kellékként tekintettek rá, akivel el lehet adni bármilyen filmet, nem pedig színésznőként, akinek valóban a tehetsége számít. Első nagysikerű filmje az Aszfaltdzsungel volt, de nemzetközi hírnevet csak a Niagara című filmmel szerzett. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Fashion&Beauty
A menyasszonyi sminktrendek minden időszakban egyre megújulnak, nincs ez másként ősszel sem, amikor is a meleg színek lágy összhangja kerül leginkább előtérbe.
Lifestyle
Szeptember elején a fiatal nő hozzáment a szerelméhez, Dominikhoz: miközben a színpadon a vendégek mondták a beszédjeiket, a menyasszony össze akart bújni a vőlegényével. Majd hirtelen ellökte a...