Sztárok

Iszonyú, min ment keresztül: rendszeresen bedrogozta és megerőszakolta a szeretője a legendás énekesnőt

Maria Callas, a 20. század egyik legnagyobb énekesnője és az opera koronázatlan királynője volt, akiért az egész világ rajongott. Noha a karrierje tele volt sikerekkel, a magánéletéről ez korántsem volt elmondható, ugyanis bőven kijutott neki a szenvedésből…

Felkavaró titkok

Maria Callas 1923. december 2-án látta meg a napvilágot Cecilia Sofia Anna Maria Kalogeropulosz néven New Yorkban – görög bevándorló apja a könnyebbség kedvéért vette fel a Callas nevet. Kislánykorában a szülei válása után, 1937-ben anyjával Görögországba költözött, ahol 1940-ben debütált az athéni operaházban. 1945-ben kért meghallgatást a Metropolitan igazgatójától, akin szerződtette volna, ám amikor a fiatal reménység nem vállalta a Pillangókisasszony és a Fidelio angol nyelvű előadását, összetépte a papírt, valójában ugyanis az Aidát és a Toscát akarta volna olaszul. Egy ideig pincérkedett, gyermekekre vigyázott, mígnem Veronában Ponchielli Giocondájának címszerepe meghozta számára a várva várt sikert. Rövid időn belül óriási népszerűségre tett szert, lenyűgöző énekhangjáért pedig nemcsak a közönség, hanem a kritikusok is rajongtak – azonban míg a színpadon sikert sikerre halmozott, a magánélete tele volt szenvedéssel, megaláztatással és fájdalommal. További részletek a galériában!

Maria Callas a Gioconda után immáron új csillagként színészileg is képezte magát a neorealista rendező Luchino Viscontinál, aki a legnagyobb tragikának nevezte. Ekkoriban ismerkedett meg egy nála 30 évvel idősebb téglagyárossal, Giovanni Battista Meneghinivel, akivel egymásba szerettek, s hamarosan oltár elé álltak. Az énekesnő mindeközben sorra hódította meg a világ leghíresebb operaházait, megesett, hogy egy hónap alatt énekelte el a torokpróbáló Normát, Aidát, Toscát. A Metropolitan operában 1956 októberében lépett először színpadra Normaként.
Kattints a további képekért!

Patricia Douglas 1937-ben nyilvánosság elé állt és elmondta megrázó történetét: egy üzletember szexre kényszerítette, ám hiába tett feljelentést, végül mégis őt bélyegezték meg.

Leadfotó: Facebook/ Maria Callas

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Sajnos számos okból tapasztalhatunk hajhullást életünk során, legyen szó akár a koronavírus szövődményeiről, vagy éppen a mindennapos stresszről. Bármi is az ok, a hajhullás olykor nagyon...
Fashion&Beauty
Egy régiúj hajszíntrend látott napvilágot, amely biztosan megosztó lesz a nők körében. Ha mégis bevállalnád (mert miért ne tennéd), akkor mutatunk néhány képet inspirációként.
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?