Ettől lehidalsz: Magyar sztárok, akik osztálytársak voltak - Galéria

Néha úgy tűnhet, ebben az országban mindenki színész, pedig a szakma igen kicsi, sokkal kisebb, mint gondolnánk. Hogy jobban átlásd a kapcsolatrendszert, amely sokszor egy produkció megértésében is segíthet, összegyűjtöttük, mely magyar színészek voltak osztálytársak a Színművészeti Egyetemen.

Sok dudás egy csárdában

Tudod, hogy kik ők, szereted is őket, mégsem jutott még eszedbe, hogy bármilyen kapcsolat lehet közöttük. Talán azért, mert nagynak tűnik a korkülönbség, vagy azért, mert csak most lett valamelyikük igazán ismert, míg osztálytársa már több évtizede a filmipar élvonalában van. Fura kapcsolatokra lelhetünk, ha régi osztálynévsorok között bogarászunk. Néhol pedig el sem tudjuk képzelni, hogyan férhetett meg ennyi macsó vagy éppen díva egy osztályban.

A legendás Máté-osztály

Van alkalom, amikor egy egész osztály válik legendává, ilyen Máté Gábor egykori csapata is. Ide járt többek közt Jordán Adél, Kovács Patrícia, Mészáros Máté, Péter Kata, Járó Zsuzsa, Vajda Milán, Mészáros Béla és Fenyő Iván is. Az osztálytársak nyaranta összegyűlnek, és előadást készítenek egyikük életéből. Idén jön az utolsó, ami Jordán Adél életét dolgozza fel. A produkciókat AlkalMáté Trupp néven hozzák létre, a nyári előadás próbái jelenleg online folynak.

Vannak olyanok, akik évfolyamtársak voltak négy évig, de akkor még nem gondolták, hogy később egy stúdióban forgatnak majd több éven keresztül.

Csányi Sándor és Lengyel Tamás 2001-ben végeztek az egyetemen. Mindketten Marton László tanítványai voltak. Sokáig csak Csányi Sándort ismertük, ám az ügyeletes szépfiú mellé betört a filmiparba osztálytársa is az elmúlt években.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Facebook.com/lengyeltamasofficial és facebook.com/csanyisandorofficial

Oldalak