Magyar színésznő tarolt New York-ban - Elhozta a legjobb női főszereplő díját

A legjobb színésznő és a legjobb mellékszereplő címet viselő díjat nyerte el New York-ban két magyar színésznő, sőt mondhatni taroltak az idei amerikai filmfesztiválon. Sejted, hogy kik vihették haza ezeket a magas rangú elismeréseket? Mutatjuk!

Taroltak a magyar tehetségek

Szajki Péter Most van most című filmjét ötszörösen is díjazták az idei New York Film Awards-on. A produkciónak ítélték a fődíjat, a legjobb romantikus komédia, a legjobb eredeti történet díjait, sőt Tompos Kátya elnyerte a legjobb női főszereplő elismerését, míg Lovas Rozit a legjobb női mellékszereplő kategóriában emelték ki. A film egyébként még év végéig versenyben van, így további díjakat is bezsebelhetnek a magyarok. A Most van most vagány road movie, ami egyszerre ötvözi egy romantikus vígjáték és egy érzelmes dráma elemeit. Egy szökött menyasszony és egy taxis huszonnégy óra alatt lejátszódó kalandjait ismerhetjük meg. Szilvi egy hirtelen döntésből lelép az esküvőjéről és beugrik egy szabadnapos taxis autójába. Petya, a taxis próbálja elmagyarázni, hogy épp nem dolgozik, de Szilvi belefojtja a szót. Petya laza, humoros srác, ugyanakkor érző ember is, aki megunta a jogászkodást, és helyette taxiba ült. A film kettejük története. A taxival egyetlen nap alatt körbeutazzák Budapestet és környékét, még a Balaton-felvidékre is eljutnak. Ezalatt egyre jobban megismerik egymást. A film a harmincas korosztály énkeresési és párkapcsolati problémáit járja körül.

Díjak:
Love International Film Festival, Los Angeles (2020) legjobb férfi főszereplő díja: Mohai Tamás, jelölések: legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyv (Szajki Péter, Szajki-Vörös Adél), legjobb női főszereplő (Tompos Kátya), legjobb operatőr (Domokos Balázs)
Bujtor István Filmfesztivál (2020): legjobb férfi főszereplő díja: Mohai Tamás

Shane Tusup három éve vált el, mind szakmai- és magánéleti értelemben is Hosszú Katinkától, akivel még az egyetem ideje alatt ismerkedtek meg. Nemrég pedig bombaként robbant a hír, miszerint a kiváló edzőre ismét rátalált a szerelem, sőt szakmája csúcsán van, hiszen számtalan remek sportoló edzőjeként tartják számon. Shane most hosszú idő után először mesélt új párjáról, Courtney-ről, sőt szakmai kihívásairól is. Íme!

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak