Sztárok

Lukács Sándor: Marton László kálváriája nincs arányban a bűneivel

Nemrég hosszabb interjú készült a 75 éves színművésszel, aki fél évszázada a Vígszínház tagja. A beszélgetés során két korábbi igazgatójával, Marton Lászlóval és Eszenyi Enikővel kapcsolatos véleményét sem rejtette véka alá.

"A tehetség és a jó tulajdonságok mellett becsúsztak hibák is"

Hosszabb interjút készített a Blikk a 75 éves magyar színművésszel, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Lukács Sándorral. Lukács, aki fél évszázada erősíti az egyik legrangosabb fővárosi teátrum, a Vígszínház társulatát, a beszélgetés során hosszasan anekdotázott színészi karrierjéről, ugyanakkor nem rejtette véka alá a két korábbi igazgatójával, Marton Lászlóval és Eszenyi Enikővel kapcsolatos véleményét sem.

Eszenyiről, aki 2020-ban botrányos körülmények között távozott a színház éléről, miután kiderült, hogy folytatólagosan visszaélt direktori hatalmával, Lukács azt mondta: szakmailag rengeteget köszönhet neki (például eljátszhatta Woland, az ördög szerepét Bulgakov Mester és Margaritájában, ami a színész szerint nem valósulhatott volna meg Eszenyi nélkül), ám az egykori intézményvezető emberi hibáit sem felejtette el megemlíteni. „Eszenyi Enikő nagyon tehetséges művész, nagyon sok érdekes elképzelése volt, például a Diktátor című darab, amit ő rendezett, a mai napig nagy siker a színházunkban. De a tehetség és a jó tulajdonságok mellett becsúsztak hibák is. A hangvétel eldurvult a fiatal kollégákkal szemben. Kialakult egy helyzet, ami nem volt jó, amit nagyon nehéz lett volna tovább folytatni. Velünk, idősebbekkel szemben nem használt ilyen hangot, de tudtam arról, hogy sokakkal elmérgesedett a viszony” - mondta a Blikknek a neves színművész.

Marton László több mint két évtizeden át vezette a Vígszínházat. Vele kapcsolatban Lukács elmondta: nagyon sok értékes szerepet köszönhet a 2019-ben elhunyt rendezőnek, akivel hosszú időn át remek viszonyt ápolt, s akinek karrierjét évekkel ezelőtt a Metoo-botrány árnyékolta be. „Erről egy mondatot mondanék: Marton László kálváriája nincs arányban a bűneivel. Nálam nem ismerhetik jobban a dolgot, és ha az én erkölcsi ítéletemben megbíznak, akkor ezt elfogadják” - fogalmazott a 75 éves Lukács Sándor.

A Kossuth-díjas magyar színésznő elárulta, mi az évek óta tartó boldog házasságának titka.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Vasárnap a 89 éves, világhírű olasz divattervező, Giorgio Armani nem mindennapi showja zárta a milánói divathetet, aki egy mesebeli téli kertet álmodott meg a 2024-es őszi-téli kollekciójában.
Lifestyle
Milliók döbbennek meg a friss internetes bejegyzések és hírek kapcsán - azt mondják, fogalmuk sem volt erről. Az egyik márka telefonjai ugyanis egy titkos mikrofonnal vannak ellátva.
Lifestyle
Már egy kis adag is halálos lehet belőle, hiszen ötezerszer erősebb a heroinnál. Az elefántdrog már Európában van.