Lehet-e szép egy nő, ha kopasz?

Lehet-e szép egy nő, ha kopasz? Néhány híresség példája segítségével mindenki eldöntheti.

Ahány nő, annyi stílus és annyi frizura. Van, aki festi a haját, van, aki színezi, van, aki a melírcsíkokat szereti, és van, aki meghagyja a haja természetes színét. Frizurák tekintetében is széles a választék: rövid, hosszú, vagy fél hosszú haj, konty, fonat, copf…

Demi Moore és Natalie Portman egy szerep kedvéért lett kopasz
De mi a helyzet akkor, ha valaki úgy dönt, hogy leborotválja a haját? Lehet-e egy nő szép, ha kopasz?
A hírességek körében számos példát láttunk már hasonlóra. A színésznők általában egy-egy szerep kedvéért döntöttek a drasztikus változtatás mellett.

Demi Moore az elsők között volt, aki bevállalta, hogy teljesen leborotválja a haját. Ő az 1997-es G.I. Jane című film apropóján szabadult meg fürtjeitől. Évekkel később Natalie Portman is követte példáját, legutóbb pedig Cameron Diaz. Legalábbis a sajtó meg volt róla győződve, hogy a szőke színésznő ideiglenesen kopasz lett, miután látták a Nővérem húga című film forgatásán készült fotókat. Valójában Cameron nem vállalta be a dolgot, és csak egy bőrszínű sapkát viselt a filmen.

Akadnak persze olyanok is, akiknek egész egyszerűen tetszik a rövid, fiús frizura. Sinead O’Connor volt az úttörő. Mikor az énekesnő kopasz fejjel jelent meg a színpadon, nagy botrányt okozott, hiszen korábban nem láttak még példát hasonlóra: hogy egy csinos híresség önszántából, és minden komolyabb indok nélkül megszabaduljon hajtincseitől. Az énekesnő viszont pontosan így tett, és annyira bejött neki a dolog, hogy azóta sem növesztette meg a haját.
Több követője akadt, mint gondolnánk, főleg a topmodellek között. Kanye West botrányos volt barátnője, Amber Rose például azok közé a nők közé tartozik, akiknek a kopaszság a védjegyükké vált.
 

Britney Spears lelki okok miatt nyúlt az olló után
Beyonce húga, Solange is kipróbálta, milyen az, mikor egészen tüsi a haja, jól rá is ijesztve mindenkire, beleértve nővérét is. A kisebbik Knowles lányt azonban pusztán a kíváncsiság vezérelte, és döntése mögött nem álltak lelki okok, mint Britney Spears esetében.

Valószínűleg sokan emlékeznek Britney zűrzavaros időszakára, mikor a válása után kisebb ámokfutásba kezdett: partizott, ivott, majd leborotválta a haját, és kopaszon a paparazzi fotósokra támadt. Az énekesnő azóta szerencsére már rendbe rakta az életét, és újra szőke hajkoronával hódít. Neki mindenképp jobban áll a hosszú haj. Ami pedig a többieket illeti: a galéria alapján mindenki véleményt alkothat!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!