Hirdetés

Ezzel a problémával küzd Kiss Ramóna, mégis tökéletes az alakja

Nem titkolja, hogy mostanában nem könnyű neki.

Borzalmasan egészségtelen a magyarok életmódja

A napokban mutatták be a Philadelphia által készített friss felmérés eredményeit, a szakemberek arra voltak kíváncsiak, hogyan étkeznek a magyar emberek, illetve mennyi időt töltenek sporttal, mozgással. (400 főt kérdeztek online.) Itthon még mindig szokás a napi háromszori étkezés, de azért lehet érezni, hogy elmozdultunk a napi több, egészségesebb étkezés irányába. A nap legfontosabbját, a reggelit még mindig nagyon sokan hagyják ki, a legtöbben pedig az ebédet tekintik a nap főétkezésének. Aggasztó ugyanakkor, hogy minden negyedik magyar a vacsorára mondta ugyanezt.

A magyar háztartások háromnegyedében gyakran főznek. A válaszadók 41%-a szinte minden nap főz (vagy ha nem ők, valaki a háztartásban), további 35%-uknál, ha nem is mindennapos a főzés, de gyakori. Az ételhordók nemzete vagyunk, a megkérdezettek közel fele 46% otthonról visz magával meleg ételt ebédre, további 8% szintén otthonról visz, de csak valami hideget. 17% a munkahelyén található étteremben ebédel, 5% egy közeli kifőzdében. A megkérdezettek 21%-a csak a munka végeztével ebédel otthon.

A megkérdezettek több mint harmada naponta fogyaszt valamilyen tejterméket, negyedük eszik húst és zöldséget, és csak 17% eszik gyümölcsöt napi szinten. A háztartások túlnyomó többségében a legáltalánosabb zsiradék továbbra is a napraforgó olaj, ahol nem használják, ott azonos mértékben váltják ki olívaolajjal és sertészsírral. Pozitívum, hogy baromfi húst gyakrabban fogyasztunk (67%), mint sertést (30%), halat azonban továbbra is kevésszer eszünk, csupán 1% számára a leggyakoribb hústípus.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!