Katalin hercegné a kegyvesztett András herceg nyomdokaiba léphet

Miután elvesztette a családja bizalmát és királyi címeit, András herceg legfontosabb feladatát valaki másnak kell ellátnia. Mivel a Gránátos Gárda ezredes nélkül maradt, felmerült a kérdés, ki lehetne a méltó utód?

Katalin lehet András utódja

A brit királyi család sosem szűkölködött a drámában, de II. Erzsébet királynő harmadszülött gyermekének szexbotránya mindent vitt az utóbbi időben. Az udvar szégyenének tartott Andrást azzal vádolják, hogy Jeffrey Epstein társaságában szexuálisan bántalmazott egy az eset idején még kiskorú lányt. Bár a yorki herceg a mai napig tagadja a vádakat, hamarosan bíróság elé kerül az ügy. A tárgyaláson András magánemberként felel majd bűneiért, és nem hercegként, mivel édesanyja, az angol királynő megvonta katonai rangjától, valamint királyi címeitől. Ennek értelmében András a továbbiakban nem lát el a királyi család nevében feladatokat, nem vállal nyilvános szerepet, valamint a „királyi fenség” megszólítást is elveszítette. Amikor mindezt meghallotta, állítólag elsírta magát.

A fent említett intézkedés értelmében nem András többé a királyi gárda ezredese, ezáltal pedig feje és legfőbb vezetője. Ezt a tisztséget még 2017-ben örökölte meg a néhai édesapjától, Fülöp edinburghi hercegtől, aki abban az évben vonult nyugdíjba. Mivel most a Gránátos Gárda ezredes nélkül maradt, joggal merült fel a kérdés, hogy ki lesz a méltó utód. A gárda a trónörökös Vilmos herceg feleségét, Katalin hercegnét szeretné új ezredesének – írta meg a hirado.hu.

A Királyi Gránátos Gárda egyik magasrangú tagja elárulta, hogy a minden tag támogatja Katalin cambridge-i hercegné kinevezését. „Mindannyian csodáljuk, ahogyan beilleszkedett a királyi családba. Mintha mindig is oda tartozott volna. Minden királyi kötelezettséget, amit valaha elvállalt, azt elszántan megcsinálta és mi ilyen elkötelezett vezetőt szeretnénk az oldalunkon tudni” – idézte őt a portál.

Katalin kinevezéséről a királynő és a Gárda közösen dönt majd, de amennyiben a hercegné elvállalja a titulust, úgy ő lesz a második női ezredes a Királyi Gránátosok 366 éves történelme során.

Véget ért I. János Károly spanyol király és Zsófia spanyol királyné fiatalabb lányának házassága. Krisztina infánsnő férje másik nő mellett találta meg a boldogságot.

Leadfotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Oldalak