Bukhatja a koronát? Súlyos botrányba keveredett a trónörökös Károly herceg

II. Erzsébet 72 esztendős fia egy csapásra egy különösen kínos skandallum közepén találta magát.

Szorul a hurok Károly herceg körül

Adományozási botrányba keveredett II. Erzsébet brit királynő 72 éves fia, a trónörökös Károly herceg - írja az Independent. A királyi család megkerülhetetlen alakja akkor került szorult helyzetbe, amikor nemrégiben napvilágot látott a kínos tény, miszerint egy korábban pénzmosás miatt elítélt orosz üzletember félmillió fontnyi összeget akart felajánlani Károly egyik jótékonysági szervezetének.

A walesi herceg még 2020-ban írt szívélyes hangvételű köszönőlevelet Dmitry Leusnak, melyben hálát mondott a mágnásnak önzetlen, nagyvonalú magatartásáért, továbbá felajánlotta számára, hogy személyesen is találkozik vele, ha csillapodik a koronavírus-járvány. Az érintett alapítvány etikai bizottsága azonban később mégiscsak úgy határozott, hogy az impozáns adományt nem fogadják el, mivel Leust korábban pénzmosás vádjával ítélték el hazájában, Oroszországban - jóllehet az ítéletet a későbbiek folyamán hatályon kívül helyezték.

A Sunday Times megszellőztette, hogy az alapítvány valójában nem juttatta vissza az üzletembernek az adományt, hanem átirányították a walesi herceg másik alapítványának, a Children & the Arts-nak. A szervezet határozottan cáfolta, hogy megkapta volna az összeget.

Fotó: Profimedia - Red Dot

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2