Aggasztó képek jelentek meg Károly hercegről, nagy gondok lehetnek az egészségével

Aggódnak az alattvalók Károly walesi herceg egészségéért a hétvégén róla megjelent képeket látva. Szakértők szerint a tünetek súlyos problémát jelenthetnek.

Károly herceg és a virsliujjak

Az utóbbi időszakban sem csillapodnak a botrányok az angol királyi család háza környékén. Kivételesen most nem a fekete bárány Harry herceg borzolta a kedélyeket, hanem édesapja, a trónörökös Károly herceg került a figyelem középpontjába, miután aggasztó képek jelentek meg róla a hétvége során. A nemrégiben megözvegyült II. Erzsébet királynő elsőszülött fia több szempontból is a brit királyi udvar egyik legviharosabb életű személyisége, elég csak a Diana hercegnével való viharos házasságára, vagy éppen az apaként vallott kudarcaira gondolni. A szemfüles rajongók azonban most valami egészen mást szúrtak ki vele kapcsolatban.

Károly herceg a hétvégén meglátogatott pár londoni üzletet, amelyek a koronavírus-járvány miatt hosszú időn át nem nyithattak ki. Az eseményt persze alaposan megörökítette a brit sajtó, de a nyilvános megjelenés apropója eltörpült amellett, amin az alattvalók szeme megakadt, mégpedig a herceg ujjain, amik meglehetősen vaskosnak tűnnek a fotókon. A feldagadt kézfej és ujjak valamilyen ödémás megbetegedésre utalhatnak – írta meg a Mirror magazin.

„Az igazság az, hogy virsliujjaim vannak” – viccelődött korábban Károly herceg, a friss felvételek láttán azonban a közösségi oldalakon valóságos pánik tört ki, sokan hangot adtak aggodalmuknak. A rajongók nagy kétségbeesésére a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) is felfigyelt. Honlapjukon azt írták, ez a tünet akkor jelentkezik, ha felbomlik a szövetközti folyadék termelésének és elvezetésének egyensúlya. Az NHS hangsúlyozta, hogy a kézduzzanatot kiválthatja a sós ételek túlzott fogyasztása, de gyakran gyógyszerek mellékhatásaként jelentkezik, de jelezhet vese-, máj- vagy szívproblémákat is.

Az NHS szerint Károly hercegéhez hasonló kézduzzanatnak magától el kell múlnia, ellenkező esetben orvoshoz kell fordulni. Lehet azonban tenni a duzzanat csökkentéséért. Javasolt a kart a fej fölé nyújtva tornáztatni, az ujjakat ökölbe szorítani, majd kinyújtani. A felpolcolás is ajánlott valamint a masszírozás is segíthet – idézi a Blikk.

A probléma korábbi képeken is felfedezhető

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak