Kiderült, miért nem mosolygott soha Karády Katalin

A melankólia nagyasszonya utolsó interjújában árulta el, miért nem tükröződött az arcán egyszer sem a boldogság.

109 éve született

Kanczler Katalin Máriát a világ csak Karády Katalinként ismerte, hiszen ezt a művésznevet választotta egyik leghíresebb magyar színésznőnk. Élete első pillantásra fényűzőnek tűnhet, hiszen ünnepelt színésznő volt, azonban a földi pályafutása nem indult olyan harmonikusan, mint amilyen széppé változott felnőtt korában.

Kislány korában a főváros kevésbé előkelő részén, Kőbányán nevelkedett, a Százados úti lakónegyedben, egy hétgyerekes proletárcsalád gyermekeként. Sokan nem is tudják, de a különöleges stílusáról és kalapszenvedélyéről ismert filmsztár valójában rendkívüli szegénységben nőtt fel. Apja, Kanczler Ferenc, cipészmesterként dolgozott, akinek igen agresszív természete volt; szíjjal verte gyerekeit. A kis Katalin már gyerekként is kitűnt a többiek közül, nagyon szép volt és hamar megtanulta az idegen nyelveket is. Visszafogott öltözködésével és tisztaságigényével kissé kilógott a többi lány közül.

Született díva volt, akit imádott a közönség. Nemcsak filmszerepeiben, hanem a fotókon is gyönyörű volt, leszámítva azt, hogy sosem mosolygott. Az egyik utolsó interjújában a színésznő elárulta, miért volt képtelen mosolyra húzódni a szája sarka.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!