A Time szerint ő 2020 legsikeresebb nője - Portré Kamala Harrisről

Az Egyesült Államok új alelnöke lett a világ elsőszámú magazinja szerint az év legfontosabb embere - az elnök, Joe Biden mellett.

"Én vagyok itt az első nő, de nem az utolsó"

Kamala Devi Harris amerikai politikus, az Amerikai Egyesült Államok demokrata párti szenátora 2017-től Kalifornia államban. Az 56 éves jogász és politikusnő Joe Biden alelnökjelöltje volt a demokraták által megnyert 2020-as amerikai elnökválasztáson, alelnöki beiktatására 2021. január 20-án kerül sor. Jelenléte az elnökválasztásban azért is különleges, mert ő az első, aki nőként, ráadásul afroamerikai és ázsiai felmenőkkel rendelekező nőként töltheti be az alelnöki tisztséget.

"Bár lehet, hogy én vagyok az első nő ebben az irodában, nem én leszek az utolsó. Ma este minden minden néző és minden kislány láthatja, hogy Amerika valóban a lehetőségek országa" - fogalmazott győzelmük utáni köszönőbeszédében Harris, akit azóta a Time az év emberének választott meg Biden elnökkel együtt, de sok más érdekességet is összegyűjtöttünk róla.

További részletek Kamala Harris életéről a galériában!

Jamaikai és indiai bevándorlók lánya Harris Oaklandben, a kaliforniai Kaiser Kórházban született 1964. október 20-án, az indiai származású mellrákkutató, Dr. Shyamala Gopalan és a jamaicai születésű Donald Harris, a Stanford emeritus gazdasági professzora gyermekeként. A pár 1962 őszén a Berkeley-i Kaliforniai Egyetemen doktoranduszaiként ismerkedett meg, és a következő évben összeházasodtak.
Kattints a további képekért!

A leköszönő elnök szónoklata után a rendőrök lezárták a washingtoni Capitoliumot, mert Trump-párti tüntetők megostromolták az amerikai törvényhozás épületét. Egy demonstráló asszony meghalt.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak