Döbbenetes dolgot művelt John Lennon gyilkosa, miután meghúzta a ravaszt

1980. december 8-án, tragikus körülmények között vesztette életét a popzene történetének egyik legfontosabb alakja. John Lennont egy fanatikus rajongója a híres manhattani Dakota-ház előtt várta, a végzetes pillanatban pedig öt lövést adott le a zenészre.

Tragédia

John Lennon a 20. század egyik legnagyobb hatású énekese, zeneszerzője, költője és mindemellett a Beatles frontembere volt: a világhírű együttes komoly hatást gyakorolt a beat- és a rockzene fejlődésére, ráadásul dalaik számos politikai üzenetet is hordoztak. A rocktörténet egyik legsikeresebb formációja már több mint 50 éve feloszlott, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison és Ringo Starr pedig a saját útján indult tovább, ám a Beatles hagyatéka mind a mai napig elképesztően fontos részét képezi a kultúrának. Negyvenegy évvel ezelőtt azonban szörnyű hír rázta meg az egész világot: egy Mark David Chapman nevű, őrült rajongó végzetes lépésre szánta el magát, és a háza előtt rátámadt a zenekar alapító tagjára. De mi is történt pontosan a Lennon-gyilkosság éjszakáján? Galériánkból kiderül!

A tragédia estéjén az énekest a manhattani Dakota-házban található lakásában fotózta Annie Leibovitz a Rolling Stone magazin számára. A fotózás után Lennon és felesége, Yoko Ono a Record Plant stúdiójába mentek, hogy a japán képzőművész Walking On Thin Ice című dalán dolgozzanak. Az épület előtt épp a limuzinjukra várakoztak, közben pedig rajongókkal beszélgettek.
Kattints a további képekért!

Sokkal érdekesebb története van a legendás zenekar egyik nagy slágerének, mint azt bárki is gondolta volna.

Leadfotó: Profimedia

Oldalak