Sztárok

Jáksó László: Már nem akarok mindenképpen képernyőn lenni!

A népszerű televízióst sokan hiányolják, de ma már a legtöbbször csak egy-egy jótékonysági ügy kapcsán kerül a nyilvánosság elé. Az okokról őszintén mesélt nekünk a MikulásGyár első beharangozó eseményén, amelynek ezúttal műsorvezetője is volt.

MikulásGyár 2019 - Együtt, egymásért!

Idén 15 éves Magyarország leghíresebb jótékonysági akciója, a MikulásGyár, ami nem kér emelt díjas sms-t, nem teszi ki bankszámlaszámát, nem fogad el készpénzt. Névtelen jótevőket keresnek, akik tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot ajánlanak fel a rászoruló családok megsegítésére. Az elmúlt évekhez hasonlóan, országszerte számos gyűjtőponton adhatják le dobozaikat az adományozók, 2019. november 29. és december 21. között.

Jó ügy mellé szívesen áll

Az utóbbi években alig láthattuk a képernyőn a közkedvelt rádiós és televíziós műsorvezetőt, Jáksó Lászlót. A médiaszakember azonban sokat változott, amióta a nyilvánosságtól elvonultan él, rengeteget fogyott és magánélete is révbe ért, 51 éves korában megnősült. A tévés most a MikulásGyár szervezőinek kérésére kivételt tett és a jótékonysági akció beharangozó rendezvényén mint műsorvezető lépett elő. Jáksó a kezdetek óta támogatja a rendezvényt, így nem volt számára kérdés, hogy idén is csatlakozzon azokhoz a hírességekhez, akik a nevükkel és arcukkal népszerűsítik az ügyet.

A nyitóesemény után a Femcafe.hu-nak mesélt bővebben arról, miért fontos számára a MikulásGyár és milyen a viszonya a médiával az utóbbi időben.

Interjú Jáksó Lászlóval

Ritka alkalom, hogy sajtónyilvános rendezvényen szerepelsz. Miért érezted fontosnak, hogy itt legyél a 15. MikulásGyár előrendezvényén?

Én már nem ugrálok sehol, de ezzel semmi problémám nincs. Az ember húsz évig csinál valamit, aztán egyszer csak azt mondja, hogy ez már nem kell. Ebben nincsen részemről semmilyen szörnyű, sírós lemondás. A MikulásGyár viszont más, nem ugrálás, nem marháskodás. Egy nagyon fontos ügy, ahol legalább egyszer komoly lehetek. Nincs nekem ebben olyan hatalmas szerepem, jöttem, hogy toljuk meg együtt ezt a szekeret, szóljon minél nagyobbat. Ha számít a nevem ebben bármit, akkor itt a helyem.

Aki ma itt van, annak biztosan sokat számít a jótékonyság, a rászorulók támogatása. Te honnan hozod ezt a fajta gondolkodást?

Olyan gyerekkorom volt, hogy csak szép karácsonyra tudok visszaemlékezni. Semmi nem rontotta el nálam ezt az élményt, azt gondolom, hogy mindenkinek ilyen ünnep járna. Sajnos azonban nem mindenkinek ilyen a karácsony. Szép cél, hogy ez az akció rávilágít arra, hogy ami nekünk természetes, az más, szegény sorba született gyerek számára elképzelhetetlen. Hogy otthonról hozom-e ezt a mentalitást, azt nem tudom, nekem ez természetes, hogy ahol tudok, segítek.

Közszereplőként szerinted fontos a társadalmi felelősségvállalás?

Fontos, de erről okvetlenül sokat dumálni nem fontos. Én sem gondolom, hogy mindenhol hirdetnem kéne, amit most csinálunk. De tenni mindenképpen kell ezekért a dolgokért, főleg csendben. Akik ma itt vannak a körünkben hírességek, azoknak nem igényel ez különösebb magyarázatot, hiszen tisztában vannak azzal, hogy mihez adták a nevüket.

A kezdetek óta kíséred és támogatod a MikulásGyár életét. Te hogy látod, mekkorát fejlődött ez az akció az elmúlt 15 éven?

Ez néhány ember őrültségeként indult. Zsolnai Endre és még sokan mások, akik életre hívták a MikulásGyárat, személyes jó barátaim, így kerültem bele anno én is. Kérdeztem, hogy mi ez, ők megmutatták és láttam, hogy ez jó dili! Jól kitalálták, hogy felépítenek egy gyárat, ahol gyártják az ajándékokat a rászoruló gyerekeknek... Mennyire aranyos már! Ügyes dolog, mert jól lehet reklámozni, megragad az emberek fejében és a célok is rendben vannak. Maradtam is, mert azon kívül, hogy jól kitalálták, őszinte és jó rendezvény és arról szól, amiért hirdetik. Miért ne maradtam volna? Ráadásul tényleg folyamatosan fejlődik, egyre több a program. Ez az adománygyűjtő akció már számtalan elismerést és díjat nyert itthon és külföldön is, ami jelzi a dolog nagyságát, komolyan vehetőségét. Látszik az, hogy kik jönnek gondolkodás nélkül támogatni. Mondjuk ki, szinte mindenki, aki megteheti. Aki egyszer jött, az marad is.

Most hosszú idő után mutattad meg magad. Sokan hiányolnak a képernyőről, tervezel visszatérni? Vannak megkeresések?

Nincsenek, de nem mondom azt, hogy soha nem szeretnék visszatérni. Valahol a kettő között vagyok. Ugyanaz van velem, mint mindenkivel. Szerintem, aki mást mond az hazudik. Biztos van olyan, amire én még igent tudnék mondani, mert érdekelne. Az biztos, hogy csak azért már nem megyek oda sehova, hogy vigyoroghassak. Volt ilyen időszak, amikor akartam szerepelni, már nem akarok.

Tizenötödik alkalommal nyílik meg az ajándékozók előtt a MikulásGyár november 29-től, ezúttal is a Millenárison. A régió egyik legnagyobb jótékonysági kezdeményezésének szervezői idén is színes családi programokkal, neves fellépőkkel várják az adományozókat.

Leadfotó: Gazdag Éva
Fotó: MikulásGyár, Femcafe.hu, Gazdag Éva

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.