Iszak Eszti elárulta, mivel tenné szebbé a rászorulók számára a karácsonyt

A csinos műsorvezető különösen fontosnak tartja, hogy egy közszereplő jó példát mutasson másoknak és ha teheti, jótékonykodjon is.

MikulásGyár 2019 - Együtt, egymásért!

Idén 15 éves Magyarország leghíresebb jótékonysági akciója, a MikulásGyár, ami nem kér emelt díjas sms-t, nem teszi ki bankszámlaszámát, nem fogad el készpénzt. Névtelen jótevőket keresnek, akik tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot ajánlanak fel a rászoruló családok megsegítésére. Az elmúlt évekhez hasonlóan, országszerte számos gyűjtőponton adhatják le dobozaikat az adományozók, 2019. november 29. és december 21. között.

"A gyerekeken mindenképpen segítenünk kell"

Sok hazai híresség mellett idén a csinos műsorvezető és modell, Iszak Eszter is csatlakozott a MikulásGyár 2019-es akciójához. A szőke szépségről már hetekkel ezelőtt készült egy remek fotó, amely az esemény hivatalos Instagram-oldalán jelent meg először, most pedig a jótékonysági akció nyitórendezvényén is részt vett, ahol néhány nehéz sorsú kisgyermeket ajándékozott meg a többi sztárral közösen. Bár azt mondja, egyelőre még egyáltalán nincs karácsonyi hangulata, ez a beharangozó sajtótájékoztató felébresztette benne azt az érzést, hogy milyen jó dolog adni, különösen akkor, ha rászoruló gyerekekről van szó - kezdte a Femcafe.hu riporterének adott interjújában.

Interjú Iszak Esztivel

Idén te is csatlakoztál a 15., jubileumi MikulásGyár támogató hírességei közé. Miért döntöttél úgy, hogy elvállalod a felkérést?

Fontos számomra a jótékonyság, hiszen egy közszereplőnél íratlan szabály, hogy példát mutasson másoknak. Az évnek ebben az időszakában mindenki érzékenyebb, nyitottabb erre, de én azt gondolom, hogy az év 365 napján érdemes odafigyelni másokra, segíteni a rászorulókon és az elesetteken, legyen az bármilyen élőlény. Szimaptikus számomra az is, hogy nincs semmiféle pénzmozgás, hanem tárgyi ajándékokat lehet felajánlani, így nincs kétely az emberben, hogy hova kerül az adomány. Ráadásul így mindenki annyit és azt adhat, amit megtehet.

A MikulásGyár kifejezetten rászoruló gyerekekre koncentrál. Szerinted miért kiemelten fontos, hogy rajtuk segítsünk?

A gyerekek vannak a legkiszolgáltatobb helyzetben, ők a legelesettebbek. Én azt gondolom, hogy ez a legérzékenyebb időszaka az emberi létnek, itt kapjuk meg az alapokat minden szempontból. Mindenki volt már gyerek, de felnőtt és idős egyáltalán nem biztos, hogy lesz, éppen ezért fontos, hogy jó értékeket és megfelelő gondoskodást kapjon. Mindenkinek más irányú a szociális érzékenysége, engem a gyerekek tudnak különösen megérinteni, így nagyon örülök, hogy a részese lehetek idén ennek az akciónak.

Van már feladatod? Tudod, hogyan fogod népszerűsíteni a gyár munkáját?

Mindenképpen szeretném terjeszteni a MikulásGyár hírét a közösségi médiában, hogy a követőimhez eljuthasson a hír, hogy november 29-től ismét elindul a gyűjtés. A szervezőkkel most fogunk egyeztetni arról, milyen egyéb segítséget tudok nyújtani. Amit nagyon szeretnék, az a meseolvasás, mert azt a sajátomnak érzem. Gyerekkoromban imádtam a meséket, hatalmas élményt tudott adni egy-egy történet, amit valaki felolvasott a családban. Ilyenkor kiszakadunk egy elképzelt világba, és gyerekként óriási élmény megtapasztalni azt, mire képes a fantáziánk. Ezt a különleges érzést szívesen átadnám a gyerkőcöknek is.

A jótékonyságon kívül te hogyan készülsz otthon az ünnepekre?

Egyáltalán nem vagyok semmiben előrekészülős típus. Valószínűleg idén is az utolsó pillanatra hagyok majd mindent. Próbálom mantrázni, hogy ebben az évben legyen másképp, legyek tudatosabb, de nincsenek illuzióim önmagammal kapcsolatban. Nekem egyelőre még egyáltalán nincs karácsonyi hangulatom, de a szentestét megelőző egy hétben megérint a dolog. Egy finom forró csoki, egy karácsonyi dal és a havazás azonnal kiszakít a valóságból és olyankor újra gyerek leszek.

Már jó ideje kirepültél a családi fészekből, de gondolom, ünnepekkor összegyűlik a család. Hogyan telik nálatok a karácsony?

Nem vagyunk akkora ajándékozók, inkább abban látjuk a karácsony szépségét, hogy együtt vagyunk, beszélgetünk, karácsonyi filmeket nézünk és sütögetünk. Ha teljesen őszinte akarok lenni, sosem voltam egy karácsonyfanatikus. Vannak, akik már októberben feldíszitik a lakásukat, adventi kalendáriumot vezetnek és lázasan készülnek, én nem az ő körükbe tartozom. Ha lesz saját családom, remélhetőleg ez majd átbillen bennem és akkor olyan karácsonyokat tudok teremteni, ami igazi, meghitt ünnepi élmény lesz mindenkinek.

Tizenötödik alkalommal nyílik meg az ajándékozók előtt a MikulásGyár november 29-től, ezúttal is a Millenárison. A régió egyik legnagyobb jótékonysági kezdeményezésének szervezői idén is színes családi programokkal, neves fellépőkkel várják az adományozókat.

Leadfotó: instagram.com/mikulasgyar

Oldalak

Szólj hozzá Te is!