II. Erzsébet ma 95 éves lett, de idén nem tartja meg a születésnapját a királynő

Az uralkodónő születésnapját tavaly a pandémia miatt nem tartották meg, de idén is lemondta az ünnepséget - pedig már beoltották őt és a családját is.

Gyászol az egész palota

Szomorú esemény miatt gyűlt össze a brit királyi család apraja és nagyja: múlt hétvégén eltemették II. Erzsébet királynő férjét, a 99 éves Fülöp herceget. Az uralkodónő hitvese az utóbbi hónapokban már sokat betegeskedett, de a családtagok mindig bizakodóan beszéltek az állapotáról a médiának. Néhány héttel ezelőtt azonban paparazzik követték az uralkodópár fiát, Károly herceget egy brit kórházba, ahol utóbbi kiderült, hogy édesapját ápolják. A trónörökös könnyeivel küzködött az autóban, ezután pedig sorra jelentek meg az olyan cikkek a világsajtóban, amelyek lemondóan írtak a korosodó uralkodóról.

Edinburgh hercege 2021. április 9-án hunyt el és a következő hétvégén végső nyugalomra is helyezték. A temetésre hazaérkezett a család fekete báránya, Harry herceg is, aki már egy éve nem tette be a lábát Angliába, de most a kötelessége miatt vállalta az utazás kockázatát a pandémiás helyzeteben. Felesége, Meghan Markle azonban nem utazott, várandósságára hivatkozva. Azt nem lehet tudni, hogy a királynő unokája mikor utazik vissza az Egyesült Államokban, egy azonban biztos: II. Erzsébet mai születésnapját annak ellenére sem tartják meg, hogy együtt van a család.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak