Sztárok

Sokan aggódnak II. Erzsébet imádott kutyáiért: kiderült, mi lesz a néhai uralkodó kedvenceinek sorsa

II. Erzsébet gyerekkora óta rajongott a kutyákért, élete során pedig több tucat négylábúval osztotta meg az otthonát. Négy ebet hagyott hátra, mostanáig azonban nem lehetett tudni, vajon mi lesz velük az uralkodó halála után.

Hatalmas állatbarát volt

Mint arról a Femcafe.hu is beszámolt, a Buckingham-palota csütörtökön egy hivatalos közleményben jelentette be a megrázó hírt, miszerint elhunyt II. Erzsébet, az Egyesült Királyság uralkodója: a királynőt életének 97., uralkodásának 71. esztendejében érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában, s immáron elsőszülött fia, a 73 esztendős eddigi trónörökös, Károly a brit uralkodó. A Buckingham-palota először csütörtökön kora délután adott ki közleményt arról, hogy az uralkodó orvosi felügyelet alatt áll, miután nyugtalanítónak találták egészségi állapotát, de a közlemény nem részletezte az aggodalom okát. Az a tény azonban, hogy a palota közzétette a hivatalos nyilatkozatot, önmagában rendkívüli jelentőségű volt, mivel az udvar a legindokoltabb eseteken kívül szinte soha nem közöl részleteket a királyi család magas rangú tagjainak egészségi állapotáról – a hír hallatán rengetegen aggódni kezdtek, s mint hamarosan kiderült, sajnos nem alaptalanul. A királynőt rengetegen gyászolják világszerte, sokakban pedig azonnal felmerült a kérdés, vajon mi lesz szeretett kutyáinak sorsa, és hol találnak új otthonra…

A corgik ikonikus jelképei lettek II. Erzsébet 70 éves uralkodásának: a fajta iránti szenvedélye egészen gyermekkoráig nyúlik vissza, ugyanis ekkor barátkozott össze édesapja, VI. György király kutyájával, Dookie-val. Később, 1994-ben, a 18. születésnapjára kapott egy saját corgit, Susant, akit annyira szeretett, hogy még a nászútjára is magával vitt. A kutyának több kölyke is született, akik szintén a királynő mellett nevelkedtek.
Kattints a további képekért!

Szeptember 8-án elhunyt II. Erzsébet brit királynő, aki 70 esztendőt töltött a trónon, és a 20. század egyik legjelentősebb és legmeghatározóbb államfőjeként vonul majd be a történelembe. A királynő halálhíre az egész világot megrázta. Most az is kiderült, kik voltak ott mellette, amikor örökre lehunyta szemeit.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Szinte hihetetlen, de Tina Turner már 83 éves, pedig a kinézete alapján évtizedeket is letagadhatna a korából.
Sztárok
Megyeri Csilla büszke arra, amit elért: önálló, független nőként tud létezni, még akkor is, ha közel egy évtizede párkapcsolatban él. Állítja: semmiben nem változna az élete, ha egyik pillanatról a...
Fashion&Beauty
A hajápolás nem a megfelelő sampon vagy balzsam kiválasztásánál kezdődik. Rengeteg olyan dolog van, amit meg kell tennünk, hogy a tincseink szépek és egészségesek maradjanak.