A korona még mindig verhetetlen – Íme, a 2021-es Golden Globe-gála díjazottjai

Vasárnap este kiosztották a díjakat.

Golden Globe 2021

Idén február utolsó napján került megrendezésre a díjátadó szezon első rangosabb eseménye, a Golden Globe-gála, amely történelmében már a 78. volt. A pandémiára való tekintettel online keretek között adták át a díjakat, de a sztárparádé nem maradt el. Az Oscar előszobájaként is emlegetett esemény házigazdái Tina Fey és Amy Poehler színésznők voltak, immár negyedszerre. Most azonban rendhagyó módon nem egy helyről jelentkeztek be, Fey New Yorkból konferált, Poehlert pedig az Amerikai Egyesült Államok túlpartjáról, Los Angelesből kapcsolták. A nézőtér is sokkal szellősebb volt, mint az előző években: pár sztár személyesen jelent meg, ők a járvány frontvonalában tevékenykedő egészségügyi dolgozókkal együtt alkották a közönséget. A legtöbb híresség az otthonából jelentkezett be, ami néha apróbb technikai malőrökkel járt.

Poszthumusz elismerés, történelmi díjak, technikai bakik

Idén nagyot ment a Netflix: már a jelöltek között is szép számmal szerepeltek a produkcióik, ezek közül pedig sokat díjra is tudtak váltani. A legtöbb elismerést A korona zsebelte be, négy díjjal, de szépen szerepelt A vezércsel is. A díjazottak között volt a nyáron tragikusan fiatalon elhunyt Chadwick Boseman, akinek özvegye megindító köszönőbeszédet mondott. Vanessa Kirby sajnos nem kapta meg az elismerést Mundruczó Kornél a Pieces of a Woman című filmjében nyújtott alakításáért. Filmtörténelmet írt, hogy idén a rendezői kategóriában először szerepelt egynél több női rendező – pontosabban három, Emerald Fennell, Regina King és Chloé Zhao, utóbbi pedig meg is nyerte a Golden Globe-ot A nomádok földjéért, így 1984 óta első alkalommal került női rendezőhöz a díj.

A díjakat különböző, filmeket és sorozatokat tömörítő kategóriákban adták át. Mutatjuk a jelölteket és a nyerteseket – lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!