Sztárok

Húsvéti menetrend: így telik idén az ünnep Gáspár Bea családjában

A karácsony mellett a húsvét a másik olyan nagy ünnep az évben, amikor a lakomáé a főszerep – nincs ez másképp Gáspár Bea családjában sem, ahol idén is finomabbnál finomabb ételek kerülnek az asztalra.

Gáspár Bea húsvéti menüje

Gáspár Bea 2017-ben nyerte meg A Konyhafőnök VIP-t, ezt követően pedig az ország egyik legnépszerűbb gasztrosztárja lett: szerepelt például Hal a tortán című műsorban, megjelentetett több szakácskönyvet, nemrég ráadásul egy cukrász tanfolyamot is elvégzett. Bea nemrég arról mesélt, hogyan töltik idén a húsvétot a családtagjaival, illetve elárulta, milyen finomsággal készül a szeretteinek.

Rengetegen követnek az Instagramon és a Bea konyhája is nagy népszerűségnek örvend. Mi az oldalad sikerének titka?

Azt hiszem, a titok abban van, hogy az oldalam önazonos. Szinte egyáltalán nem használok filtert. Amilyen vagyok élőben, olyan vagyok a képeken is. Azt gondolom, talán ennyi az oldal sikerének lényege.

Van valamilyen különleges húsvéti recepted, amit idén is elkészítesz a családnak?

A recept egyáltalán nem különleges, de van. Minden húsvétkor készítek Stefánia vagdaltat a családnak, amit különböző salátákkal tálalok. A sonka természetesen nálunk is elmaradhatatlan része az ünnepnek.

gáspár bea főz

Hogyan ünneplitek a húsvétot a családdal? Követtek valamilyen roma hagyományt ilyenkor?

Nem, nincs ilyen hagyományunk. Nálunk húsvétkor mindig más a menet. Amíg a gyerekek kicsik voltak, sokszor utaztunk el ilyenkor, wellnesselni vagy akár külföldre is, mindig máshol ünnepeltünk. Az elmúlt években otthon voltunk, ez most is így lesz. Evelinék nem lesznek itthon, Virágék igen, és a barátaink jönnek hozzánk vendégségbe. A csajokkal együtt főzünk, sütünk, beszélgetünk, nagyokat eszünk és iszogatunk majd. Szűk körben leszünk, jól fogjuk érezni magunkat.

Miért döntöttél úgy, hogy cukrász végzettséget szerzel?

Ez egy unaloműző program volt, és jónak tűnt. Plusz természetesen profilba is vág a dolog.

gáspár bea főz

Milyen volt újra iskolapadban ülni?

Élveztem, nagyon jó volt, bár ez felnőttképzés, és nem napi elfoglaltság, egy héten kétszer jártam be.

Van-e hosszú távú tervetek a cukrász végzettséggel a lányoddal, Evelinnel?

Nincs.

gáspár bea a konyhában

Ennyi finomság mellett nehéz lehet megállni, hogy olykor-olykor belekóstolj az ételekbe és a süteményekbe. Mit teszel azért, hogy megőrizd az alakodat?

Semmit. Normálisan eszem.

Hol láthatnak legközelebb a követőid?

Április 22-én kinn leszek majd a Konyhakiállításon az Arénában, a harmadik könyvemet dedikálom és a színpadon is láthatnak az érdeklődők, elkészítek majd ebből a kötetből egy receptet. Két étel közt vacillálok: vagy konfitált tarja lesz káposztás rétessel, vagy barackos csirkemell. Mindkét étel nagy kedvenc. A harmadik könyvem receptjeit egyébként Győző variálta össze, ezek egyébként saját tapasztalatból, barátoktól, kedvenc helyeinkről, étteremvezető vagy séf ismerősöktől származnak, és persze saját repertoárból. Már a negyedikre is elkezdtem gyűjtögetni, de nem könnyű. Azért igyekszem, mert az emberek szeretik a könyveimet és a főztömet.

A húsvéti sonka szinte minden háztartás ünnepi menüjében megjelenik, azonban nem mindegy, hogyan készítjük el. Mutatjuk Mészáros Ádám Michelin csillagos séf tippjeit, amikkel még az ünnep előtt tökéletesíthetjük tudásunkat.

Leadfotó: BOOOK Kiadó/Kaszás Gergely

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Egy újabb szomorú történet, amin az internetezők a könnyeiket hullajtják.
Sztárok
Az Oscar-, Golden Globe-, Emmy- és BAFTA-díjas Shirley MacLaine lassan a kilencvenedik életévéhez közelít, fiatalos lendülete azonban ma is a régi.
Fashion&Beauty
Ez az olaj egy igen sokoldalú összetevő. Az aromaterápiás és ételízesítő képességein túl a hajunkra nézve is rengeteg előnye van.