Sztárok

Évtizedes titokról rántotta le a leplet Galambos Erzsi: sosem hallott történetet mesélt élete nagy döntéséről a musicalek királynője

Galambos Erzsi, a musical műfajának egyik első hazai előadója már 75 éve áll színpadon. Mintegy két évtizedig volt a Fővárosi Operettszínház legnagyobb sztárja, 1983-ban a közönség nagy meglepetésére azonban búcsút intett a teátrumnak. A művésznő, aki már életében legendává vált, nemrég felidézte kivételes pályafutása legfőbb állomásait, és elmesélte távozásának történetét.

Igazi legenda

Galambos Erzsi 1931. december 5-án látta meg a napvilágot Budapesten: már kislányként megismerkedett a színjátszással és az operett műfajával, négyévesen pedig elhatározta, hogy ő is primadonna vagy szubrett lesz. Játszott Lakner Bácsi Gyermekszínházában, aztán felnőve elvégezte az Országos Színészegyesület Színészképzőt. 1955-ben a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött, ezt követően a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulatát erősítette, majd 1962-ben felkerült Budapestre, a Petőfi Színházhoz. Álmainak netovábbja 1964-ben vált valósággá, amikor a Fővárosi Operettszínház tagja lett: a Nagymező utcában csaknem két évtizedig az első számú sztárok egyike volt, azonban 1983-ban – nem kis meglepetésre – átszerződött a József Attila Színházhoz, melynek örökös tagja. Annak idején sokan nem értették döntése okát, az immáron 91 esztendős Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő azonban nemrég egy interjúban elmesélte ennek a történetét. Részéletek a galériában!

Galambos Erzsi legnagyobb sikereit modern zenés darabok főszerepeiben aratta: volt Eliza (Loewe: My fair Lady), Dulcinea (Leigh-Wassermann: La Mancha lovagja), Anita (Bernstein: West Side Story), Kocsma Jenny (Brecht-Weil: Koldusopera) – ő maga legemlékezetesebb szerepének Georg Kreisler Lola Blau című zenés monodrámáját tartja.
Kattints a további képekért!

Nem áll többé színpadra Galambos Erzsi – jelentette be a Kossuth Rádió műsorában. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Kalendárium című műsorban ugyanakkor elmondta, hogy teljesen nem akar elszakadni a színház világától.

Leadfotó: YouTube/ ATV Magyarország

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.