Gyulai Viki: Szeretném, ha a kisfiam láthatná, milyen a fehér karácsony!

A Fresh egykori énekesnőjének az egyik kedvence a tél legszebb ünnepe, de aggódik, hogy kisfia már nem olyan pompájában élvezheti, mint ahogyan ő tehette gyerekként.

MikulásGyár 2019 - Együtt, egymásért!

Idén 15 éves Magyarország leghíresebb jótékonysági akciója, a MikulásGyár, ami nem kér emelt díjas sms-t, nem teszi ki bankszámlaszámát, nem fogad el készpénzt. Névtelen jótevőket keresnek, akik tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot ajánlanak fel a rászoruló családok megsegítésére. Az elmúlt évekhez hasonlóan, országszerte számos gyűjtőponton adhatják le dobozaikat az adományozók, 2019. november 29. és december 21. között.

Új értelmet nyert a karácsony, mióta már édesanya

Az egykori Fresh együttes énekesnője, Gyulai Viki két évvel ezelőtt adott életet első gyermekének, Samunak. Nem tagadja, a kisfia születése óta teljesen megváltozott körülötte minden, különösképpen a karácsonyok, amelyek ugyanolyan meghittek és varázslatossá váltak, mióta már szülőként készülnek az ünnepi csoda megteremtésére. Viki gyönyörű kisfiával együtt érkezett meg a MikulásGyár megnyitójára, ahol a Femcafe.hu riporterének elárulta, idén miért döntött úgy, hogy maga is csatlakozik a népszerű gyűjtőakcióhoz.

Az utóbbi években már jóval kevesebbet szerepelsz a médiában, de a MikulásGyár ügye téged is megszólított. Miért vállaltad el a felkérést?

Most először kerültem kapcsolatba a MikulásGyárral, de mindig szimpatikus volt számomra ez a kezdeményezés. Szoktam jótékonykodni, de csendben. Korábban nem vállaltam el egyetlen ilyen típusú megjelenést sem, mert szerintem egy ilyen akcióban maga a misszió a lényeg, nem az én személyem. A kampányfilmben például nem is vagyok benne, mert én jobban szeretem az ilyen megmozdulásokat a háttérből támogatni. A múlt héten vittem el hajléktalanszállóra ruhákat, de őszintén szólva eszembe sem jutott, hogy ezt megosszam a nyilvánossággal, számomra ez egy természetes dolog. Nagyon jónak tartom ugyanakkor ezt az ügyet, ezért nem szerettem volna elzárkózni a felkéréstől. Külön öröm, ha a mi személyünk segít abban, hogy még többen csatlakozzanak az adományozók köréhez.

Mennyit változott a karácsony, amióta már édesanyaként éled meg?

Az a helyzet, hogy idén már október vége óta tart nálunk a karácsonyi láz. Nagyon szeretem a karácsonyt, de ennyire hamar még sosem kezdtem el a készülődést. Samu nagyon érdeklődik a téma iránt, főleg a Mikulás. Minden napunk azzal telik, hogy ehhez kapcsolódó meséket nézünk, illetve dalokat énekelünk. A jó cél mellett így azért is látogattunk el együtt a Millenárisba, hogy találkozhasson az igazi finn télapóval, Joulupukkival.

Hogyan próbálod megteremteni otthon a karácsony varázslatát?

Természetesen én is feldíszítem a lakást, lesz csengőszó, ami jelzi az ajándékok megérkezését, lesznek ünnepi ételek. Ugyanakkor hiányérzetem van, mert régen nagyon jó volt, hogy az évszak megalapozta azt a hangulatot, amitől az ünnep különlegessé vált. Kislány koromban már akkor térdig jártunk sokszor a hóban, amikor megérkezett a Mikulás december hatodikán. Nagyon sajnálnám, ha Samu már nem látná, milyen a fehér karácsony. A képes könyvekben ott a hótakaró, mi is mesélünk neki róla, hogy amikor jönnek az ünnepek, hófehérbe öltözik a táj, de egy pici gyerek nem tudja elképzelni még, milyen amikor hull a hó és jégvirág van az ablakon. Szeretném, ha látná ezt a saját szemével, ezért tervezzük, hogy januárban elutazunk valahova északabbra, hogy megtapasztalhassa milyen az igazi tél. A klímaváltozást egyelőre sajnos nem tudom elmagyarázni neki.

Mit szeretnél továbbadni az ünnepi hagyományokból a kisfiadnak?

Nekem elváltak a szüleim kicsi koromban, ezért a szenteste úgy telt, hogy egy kicsit voltam az anyukámmal, majd nagyobb, családi körben az apukámmal. Én azt szeretném, ha a kisfiam is átélné azt, milyen jó dolog közösen megélni az ünnepet. Jó dolog körülülni az asztalt, beszélgetni, önfeledten élvezni az együttlétet, jókat enni és inni. Ez a különleges zsongás, az érzés, hogy mind összetartozunk a legszebb ajándék, amit kaphatunk. Mivel Samu még kicsi, ezért estére már otthon leszünk, hármasban, aminek szintén fantasztikus hangulata van. A legnagyobb kedvencem, amikor még délelőtt is pizsamában vagyunk, sütit készítünk és nézzük a karácsonyi filmeket. Már nagyon várom, hogy ott tartsunk.

A modell és műsorvezető nemcsak ünnepelni, hanem adományozni és ajándékozni is nagyon szeret.

Leadfotó: instagram.com/vikigyulai

Oldalak

Szólj hozzá Te is!